Monetary - fiscal joint policy analysis: A regime switching DSGE model
Para ve maliye politikaları ortak analizi: Değişken rejimli DSGE modeli
- Tez No: 440704
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SANG SEOK LEE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: De˘gisken Rejim, Do˘grusal Olmayan Modeller, DSGD, Ortak Politikalar, Pert¨urbasyon Metodu, DSGE, Joint Policies, Non-linear Models, Perturbation Method, Regime Switching
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Makroekonomi literatürü son zamanlarda makroekonomik dinamiklerde rejim değişminin önemini calışmaktadr. Bu calışma, temel yeni keynesyen modeli, modele maliye politikası ve rejimlerin aktif para pasif maliye (APPM) ve pasif para aktif maliye (PPAM) politikaları olarak tanımlandığı bir degişken rejim yapısı ekleyerek calışmaktadr. Bu tez calışmasnda, doğrusal olmayan rejim degişikliği çözüm metodları kullanıldığında toplam makroekonomik dinamiklerin belirgin bir şekilde farklılaştığı gösterilmektedir. Bilhassa üretim ve enflasyon seviyeleri, PPAM rejimi düşünüldüğünde para politikalarındaki şoklara ve APPM rejimi düşünüldüğünde teknolojik şoklara karşı daha hassastır.
Özet (Çeviri)
Recent literature on the macroeconomic theory examines the importance of the regime switching in macroeconomic dynamics. Using a regime switching structure, this paper studies a baseline New Keynesian model with scal block where regimes are de ned as active monetary passive scal (AMPF) and passive monetary active scal (PMAF) regimes. In this paper, I demonstrate that the dynamics of aggregate variables di er markedly when non-linear regime switching solutions are considered. To be speci c, output and in ation level are more sensitive to the monetary policy shock under PMAF regime and more sensitive to the technological shocks under AMPF regime.