Ticari işletmenin devri
Transfer of commercial enterprise
  1. Tez No: 441395
  2. Yazar: MUHAMMED FATİH CENGİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATİH BİLGİLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Ticari işletme, ticari işletmenin devri, devir sözleşmesi, devreden, devralan, Commercial enterprise, transfer of commercial enterprise, transfer of commercial enterprise agreement, transferor, transferee
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 416
Özet
Ticari işletme, ticaret hukukunun merkez kavramıdır. Ticaret hukuku bakımından bu denli önemi haiz olan ticari işletmenin sahipliğinin el değiştirmesi de, ticari hayatta oldukça önem arz etmektedir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile birlikte ticari işletmenin devri kurumu farklı bir yapıya bürünmüştür. Bu çalışmada Türk hukukunda ticari işletmenin devri, ulusal ve uluslararası düzenlemeler ışığında, işlem sırasına riayet edilmek üzere, baştan sona etraflıca incelenmeye çalışılmıştır. Ayrıca çalışmada, ticari işletmenin devrinin özel hukukun diğer alanlarına etkisine de değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
Commercial enterprise is main conception of commercial law. Transaction of ownership of commercial enterprise which is provided with such an important in terms of commercial law, is also important in commercial life. With the Turkish Commerial Code, no: 6102, transfer of commercial enterprise has enfolded the organization with a different from. In this study, it will be tried to examine the transfer of commercial enterprise in Turkish law in light of national and international regulations, in compliance with the transaction order, in depth from start to finish. Also in this study, it will be mentioned about influence of transfer of commercial enterprise on the other fields of private law.