Helenistik Çağ'dan Roma İmparatorluk Çağı'nın sonuna kadar İyonya bölgesindeki bayram ve şölenlerin yapısal özellikleri ve nitelikleri
Structure and kinds of the festivals and celebrations in Ionia from the Hellenistic Period to the end of the Roman Empire
- Tez No: 441491
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞEYHMUS RECAİ TEKOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Hellenic, İonia, Religion, Celebration, Festival
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tarih Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tez çalışması İyonya bölgesinde kutlanan bayram ve şölenlerin derlenmesini amaçlamaktadır. Öncelikle Antik Yunan dünyasındaki bayram ve şölen anlayışını yansıtmak açısından festivaller mistik öğeler barındıranlar ve oyunlar olmak üzere ayrılarak incelenmiştir. Daha sonra İyonya bölgesi coğrafi ve tarihi gelişim açısından açıklanmış ve bölgede ki Yunan dünyası ile ortak mirasın bir göstergesi olan festivaller ele alınmıştır. Son olarak da İyonya bölgesinde kutlandığı bilinen bayram ve şölenler kutlandıkları kent ya da kutsal alanlara göre ayrılarak incelenmiştir
Özet (Çeviri)
This thesis aims to compile the celebrations and festivals celebrated in Ionia. Primarily, festivals divided by containing mystic items and games with regard to representing festivals and celebrations in the ancient Greek World were examined. Then the Ionian region explained with regard to geographic and historical develpoment and festivals which are common heritage with Greek World in the region discussed. Finally, festivals and celebrations divided by cities and sanctuaries which are celebrating in Ionia region were examined.