Kurum içi iletişim ile iş tatmini ilişkisi: Sağlık çalışanları üzerine bir uygulama
The correlation between the internal communication and job satisfaction: On implementation on the healtcare workers
- Tez No: 443353
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ELİF ENGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İletişim Bilimleri, Public Relations, Health Care Management, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: İletişim, Kurum İçi İletişim, İş Tatmini, Communication, Internal communication, job satisfaction
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmanın konusu“Kurum içi iletişimi ile iş tatmini ilişkisi: Sağlık çalışanları üzerine bir uygulama.”Araştırmada öncelikle Kurum içi iletişim ve İş tatmini kavramları kuramsal bir çerçevede sunulmuş; araştırmanın yöntemi, kullanılacak veri ve analizler belirlenmiştir. İstanbul'da bulunan bir hastanenin sağlık çalışanları örneklem seçilmiştir. Ölçek olarak 52 sorudan oluşan kurum içi iletişim ölçeği ve 20 sorudan oluşan Minnesota iş tatmini ölçeği kullanılmıştır. Son aşamada ise uygulanan anket çalışmasının istatistiksel teknikler ile değerlendirilmesi yapılmış, sonucunda ortaya çıkan bulgular, tablolar aracılığıyla sunulmuş ve yorumlanmıştır. Sonuç olarak çalışanlar üzerinde kurum içi iletişim iş tatmini arasında anlamlı bir ilişki olduğu ortaya konmuştur
Özet (Çeviri)
The subject of this study is: The correlation between the internal communication and job satisfaction: On implementation on the healthcare workersInitially in this study: Internal communication and job satisfaction have been presented in a national frame; the way of the study and the data to use, analyses have been determined. Healthcare workers of a hospital located in Istanbul have been chosen as sample.Internal organizational communication. questionnaire that consist of 52 questions and Minnesota satisfaction ques with 20 questions have been used as questionnaire At the last process, the findings detected by evolution of an applied questionnaire with statistical techniques have been rommented and presented with the help of charts. Finally; it has been proven that there is a resasonable correlation between the Internal communication and job satisfaction