Hârice b. Zeyd ve hadis ilmindeki yeri
Hârice b. Zeyd and his place in hadith science
- Tez No: 446211
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TEVHİT BAKAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Biyografi, Din, Biography, Religion
 - Anahtar Kelimeler: Hârice b. Zeyd, Hadis, Kütüb-i Tis‟a, Fukahâ-i Seb‟a, Tabiûn, Hârice b. Zeyd, Hadith, al-Kutub al-Tis‟a, al-Fuqaha-i Seb‟a
 - Yıl: 2016
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Atatürk Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu çalışmada Hârice b. Zeyd'in hayatı ve hadis ilmindeki konumu ele alınmıştır. Çalışma giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde; Hârice b. Zeyd'in yaşadığı dönem hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde; Hârice b. Zeyd'in hayatı ve ailesi, ahlâki ve ilmi kişiliği ele alınmıştır. İkinci bölümde; Hârice b. Zeyd'in hocaları ve talebeleri, rivâyet ettiği hadislerin içerik bakımından tasnifi, Kütüb-i Tis'a' ve diğer hadis külliyatındaki hadislerinin tahric ve değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the life of Hârice b. Zeyd who has a great position in the study of Hadith and his position in this field has been issued. This study consists of an introduction and two chapters. In the first part, Hârice b. Zeyd's and his family life, his identity information, and his moral and scientific personality. In the second part, we give information about the teachers and the students of Hârice b. Zeyd who has an important place in the hadith science, the classification of the hadiths he quoted in respect of content, the opinions of the scholars about Hârice b. Zeyd's, and the interpratation and the number of the hadiths in the al-Kutub al-Tis'a.