2000 sonrası yabancı sermaye yatırımlarının Türk bankacılık sektörüne etkileri
The effects of foreign direct investments on Turkish bankingsector after 2000
  1. Tez No: 447780
  2. Yazar: İRFAN DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FERUDUN KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Sermaye Yatırımları, Yabancı Bankalar, Türk Bankacılık Sektörü, Yabancı Bankaların Etkileri, Foreign Capital Investments, Foreign Banks, Turkish Banking Sector, The Effects of Foreign Banks
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
2000 yılı sonrası Türk Bankacılık sektöründe, sektörün güçlü ve rekabetçi bir yapıya kavuşması amacıyla çeşitli düzenlemelere gidilmiştir. Bu çalışmada 2000 yılı sonrasında Türk Bankacılık sektörüne giriş yapan yabancı sermayeli banka girişleri ve sektöre etkileri ele alınmıştır. Çalışma 4 bölümden oluşmuştur. İlk bölümde yabancı sermaye tanımları, tarihsel gelişlimi ve ülkeye geliş sebepleri araştırılmıştır. İkinci bölümde yabancı sermaye yatırımlarının çeşitleri, bankacılık sektöründe yabancı sermaye yatırımları, Türkiye'de ki yabancı bankalar incelenmiştir. Üçüncü bölümde yabancı sermaye yatırımlarının Türk bankacılık sektörüne etkileri araştırılmıştır. Dördüncü bölüm ise sonuç bölümü olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In order to establish a strong and competitive banking sector, various regulations have been implemented after 2000 year, In this study, foreign owned banks in Turkish Banking System and effects of their penetrations to the Turkish Banking system will be discussed. The study consists of four parts. In the first part; had been investigated of foreign capital definitions, historical development and reasons for coming to the country. In the second part; had been investigated of types of foreign investment, foreign investment in the banking sector and Turkey's foreign banks. In the third part, has been investigated of the effects of foreign direct ınvestments on Turkish banking sector. In the fourth part, are discussed as part of the results.