Keskin ve çevresindeki kutsal ziyaret yerleri
Sacred locations to visit in Keskin and surroundings
  1. Tez No: 448657
  2. Yazar: YUSUF ERBAŞI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AKTAN MÜGE YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Folklore
  6. Anahtar Kelimeler: Ziyaret, Kutsal, Keskin, Türbe, Visit, Sacred, Keskin, Shrine
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Bu araştırma, Keskin ve çevresindeki ziyaret yerlerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma çerçevesinde Keskin ve çevresindeki köyler dolaşılmıştır. Dolaşma esnasında gözlemleme, fotoğraflama ve kaynak kişilerle görüşmeler yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu mezar, türbe, ağaç, taş, ocak vb. ziyaret yerleri tespit edilmiş ve bu yerler kayda geçirilmiştir. Yapılan çalışma ile ülke çapında pek fazla bilinmeyen ziyaret yerleri gün yüzüne çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is conducted in order to determine the locations to visit in Keskin and its surroundings. Keskin and the villages around were travelled within the framework of the study. During this; observation, photography and interviews with sources were implemented. As a result of the studies conducted; visiting locations such as tombs, shrines, trees, stones, furnaces etc. were determined and placed on record. This study has contributed for the introduction of less known visiting locations.