Kocaeli ilindeki kent içi raylı sistem projelerinin incelenmesi
The analysis of urban mass transit rail system projects Kocaeli city
  1. Tez No: 449242
  2. Yazar: ADEM ÇOŞKUN
  3. Danışmanlar: DR. VEYSEL ARLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Kent İçi Raylı Sistemler, Raylı Sistem Planlamaları, Fizibilite Etüdü, Urban Transportation Railway Systems, Railway System Simulations, Feasibility Research
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
On-dokuzuncu yüzyılın ilk çeyreğinde başlayan demiryolu işletmeciliği bir zamanlar dünya devletlerinin sosyo-ekonomik yapılarında önemli görevler üstlenmiştir. Aynı yüzyılın sonlarına doğru yaşanan gelişmelerle yolcu ve yük taşımacılığı demiryollarında pozitif yönde ivme kazanmış ve tırmanışa geçmiştir. Büyük şehirlerde kent içi ulaşım sistemlerinde metro ve hafif raylı sistemler devreye alınmaya başlanmıştır. İnsanların yaşam kalitesinin yükselmesi raylı sistemlerin ulaşım modları arasındaki popülerliğini arttırması ile doğrudan bağlantılı hale gelmiştir. Günümüzde gelişmiş şehirlerin kent içi ulaşımında ana hatların raylı sistemler üzerine kurulduğu kabul edilebilir bir gerçektir. Özellikle ülkemizde şehir nüfusunun giderek artması kent içi ulaşımın önemini de arttırmakta ve insanlara alternatif ulaşım sistemlerini sunma gereksiniminin önemini vurgulamaktadır. Bu tez çalışmasının amacı, Kocaeli ilinde gerçekleştirilecek olan raylı sistem projelerinin kent içi ulaştırma sistemlerine ne gibi etkilerde bulunacağı sorusuna cevap aramak ve bu projelerin gerçekleştirilmesine karar verirken ne tür çalışmaların yapılması gerektiğini araştırmaktır. Bu kapsamda önce ulaşımda alternatif arayışları ve gereksinimleri irdelenerek raylı sistemlere genel bir bakış yapılmış, daha sonra da Kocaeli ilinde bu başlıklar doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilerek nasıl sonuçların beklendiği hakkında görüşlerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Starting in the first quarter of the 19th century railway management has assumed an important role in the socio-economic structure of the state once the World. In the last years of same century (19th) a lot of developments about passenger transportation and freightage occured, also It has gained momentum in the positive direction and began to rise Urban transportation systems in the metropolitans; subway and light rail systems have been taken into operation. Increase of people's quality of life has become directly linked with rail system popularity in transportation. Today, developed cities' rail systems are main line position in urban transport, that was built on an acceptable fact. Especially in our country, increasing the city's population also increases the importance of alternative transportation systems and urban transport highlights the importance of serving needs of people. The purposes of this thesis, which will be held in the Kocaeli, rail transportation systems projects within the city will be in effect seek to answer the question of where and when you decide to the realization of these projects, what kind of work needs to be done is to investigate. In this context, first an overview of transportation and addressed the requirements and the rail system made the search for alternatives, and then conducted in accordance with the information given about the titles in Kocaeli, There have been views about how the expected results.