Kocaeli liman tesisleri ile Köseköy Lojistik köyü ulaştırma modlarının kombine taşımacılık açısından incelenmesi
Analysis of Kocaeli port facilities and Köseköy Logistics village transportation modes in terms of combined transportation
  1. Tez No: 744696
  2. Yazar: ENGİN KUDU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BİRSEN KOLDEMİR
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Deniz Bilimleri, Denizcilik, Ulaşım, Marine Science, Marine, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Köseköy Lojistik Köyü/Merkezi, Kocaeli limanları, kombine taşımacılık, lojistik merkez ve liman entegrasyonu, alternatif ulaştırma modları, Köseköy Logistics Village/Center, Kocaeli ports, combined transportation, logistics center and port integration, alternative transportation modes
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Deniz İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 189
Özet
Plansız gelişme sonucu limanların kent içinde sıkışması ve artan talebe bağlı yoğunluğun geçici çözümlerle aşılması lojistik sektör için sorunların giderek büyümesine sebep olmuştur. Günümüzde, ulaşım ağlarına hakim olmak için stratejik çalışmaların yürütüldüğü ve ciddi ekonomik yatırımların yapıldığı, tüketimin giderek artmakta ve tedarik zincirinin çok önemli hale geldiği bir Dünyada sanayi, liman, denizcilik ve lojistik anlamda Türkiye'nin en yoğun bölgesi olan Kocaeli ilindeki liman tesisleri ile kurulum süreci devam etmekte olan Köseköy Lojistik Köyü/Merkezi arasındaki ulaştırma modlarının kombine taşımacılık açısından incelenerek gelişimlerini planlı, alternatifi bulunan ve uzun vadeli projeler ile yürütmesini sağlamak gerekmiştir. Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerinin denizcilik politikaları, deniz ulaştırma stratejileri, liman ve limancılık sistemleri incelenmiş, kombine taşımacılık bağlamında lojistik merkezlerle limanların entegrasyonu üzerinde durulmuştur. Dünya ölçeğinde büyük lojistik merkez ve limanlardan GVZ Bremen, Singapur ve Kaliforniya örnekleri incelenerek Türkiye ve Kocaeli ilindeki lojistik yatırımlar ile limanların genel durumu, sorunları ve gelecek dönem hedefleri aktarılmıştır. Sektör paydaşları ile yüz yüze görüşmeler yaparak Kocaeli limanları ile lojistik merkez arasındaki yük trafiği, alternatif bir ulaştırma moduna ihtiyaç ve çözüm önerileri araştırılmış, Dünyada kullanılması gündemde olan teknolojik ve çevreci yaklaşımlar ışığında Kocaeli bölgesine uygulanabilecek öneriler ortaya koyulmuştur.
Özet (Çeviri)
The congestion of the ports in the city because of unplanned development and the overcoming of the density due to increasing demand with temporary solutions mean that the problems for the logistics sector are becoming more serious ones. Today, in a world where strategic studies are carried out to dominate the transportation networks, notable economic investments are made, consumption is increasing and the supply chain has become very important, it is necessary to examine the transportation modes between the port facilities of Kocaeli, where is the busiest region of Turkey in terms of industry, port, maritime and logistics, and the ongoing Köseköy Logistics Village/Center combined transportation and ensure that their development is carried out in planned, having alternatives and working on long-terms Project way. Having examined maritime policies, maritime transportation strategies, port and port systems of the European Union and the United States of America, the integration of logistics centers and ports in the context of combined transportation were emphasized. By examining the examples of GVZ Bremen, Singapore and California, which are major logistics centers and ports on a world scale, logistic investments in Turkey and Kocaeli province and the general situation, problems and future goals of the ports were indicated. The researches as to freight traffic between Kocaeli ports and the logistics center, the need for an alternative mode of transportation and solution proposals were done by having face-to-face interviews with the sector stakeholders, and the suggestions that could be applied to the Kocaeli region were put forward in the light of the technological and environmental approaches that has come to the fore to be used worldwidely.