Mobilya tasarımı ve insan ölçüleri
- Tez No: 45005
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA Y. KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ağaç İşleri, Wood Products
- Anahtar Kelimeler: Mobilya Tasarımı, insan ölçüleri, Design of Furnutire, Antropometry
- Yıl: 1995
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
IV ÖZET MOBİLYA TASARIMI VE İNSAN ÖLÇÜLERİ Telli, Ali Yüksek Lisans Tezi, Mobi lya-Dokorasyon Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa Y. Kiline Aralık, 1995, 84 Sayfa Bu çalışmada, insanın vücut ölçüleri (antropometri ) ile ilgili çeşitli boyutlar belirlenmiş ve ergonomi uzman larının yapmış oldukları deneme örnekleri incelenmiştir. Bu veriler kullanılarak insan ölçüleri ve mobilya tasarımı sırasında ortaya çıkan sorunlar değerlendirilmiştir. insan ölçüleri analiz edilmiş ve mobilya tasarımı ve insan ölçü leri ile ilgili öneriler getirilmiştir. Dursunbey ilçesin den iki deneme grubu alınıp, antropometrik ölçülerine göre çalışma masası ve sandalyesinin ölçüleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY DESIGN OF FURNITURE AND HUMAN MEASURES Telli, Ali M.S. in Furniture-Decoration Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Y. Kılınç December, 1995, 84 Pages In this study, different measures of human ( antrapo- raetric ) were determined. Literature survey was carried out for the practices of other countries and test models were collected from expersts of Ergonomi. Using these data the proplems arising throughout the design of furniture and human measures were studied. Human measures were analyzed and some suggesttions were made about design of furniture and human measures. Two test groups from Dursunbey were taken and study table and swivel chairs according to antropometric measures were determined.