Kütahya İli kentiçi ulaşım planı içinde tramvay uygulanabilirliğinin araştırılması
  1. Tez No: 45021
  2. Yazar: A.SELAMİ ÖZATAĞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. KORKUT ARBERK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Toplu taşım, Kent içi ulaşım, Hafif raylı sistem, Tramvay, Kütahya, Şehiriçi ulaşım, Mass transportation, City of transport, Light railway system. Tram-way, Kütahya, Tram, Urban transport
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet
iv ÖZET Yapılan tez çalışmasının amacı Kütahya'da' tramvay uygulanabilirliğinin araştırılmasıdır. Yapılan bu araştırmada önce Kütahya ili ve kenti genel manada tanıtılmakta nüfus hareketleri verilmektedir. Daha sonra ulaşımın,kentiçi ulaşımın ve tıplu taşının tanımı verilip,ayrıntılı bilgilere geçilmektedir. Kütahya kentiçi ulaşımı,bölgelerarası yolcu talepleri yapılacak hattın geçeceği güzergahın tesbiti maliyet analizleri sırasıyla değinilen konular olacaktır.Araştırmada ağırlıklı olarak anket yöntemi kullanılmıştır.Sonuç olarak mevcut ve potansiyel yolcu tahminleri yapılacak yatırımın ekonomik olamayacağını gösterse de sosyal ve makro ekonomik açıdan konuya müsbet bakılabileceği kabul edilebilir.
Özet (Çeviri)
(M Sc Thesis).A. Selami Özatağ DUMLUPINAR UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND.TECHNOLOGY 1995. SUMMARY. RESEARCHING THE FEASIBILITY OF A NETWOH1C OF TRAMWAY THAT CITY OF TRANSPORT PLAIN IN KÜTAHYA CITY 'This thesis is produced with th© aim of researching the feasibility of a network of tr&mway. first er alî, the research provider facts about a ge- n«?r»l outlook on the city of KUtshya and its provinrg; and its population movements. Moreover, information on trans portation In Kütahya and the concept of public transport is supplied and given in details. The subject matter contains these elements: Trans portation in Kütahya, demand en provincial transportation, selection of the route of the network and cost analysis, in this rfgearch the interview technique is mainly conducted. As a conclusion, present and potential passenger es timates show the fact that investment can not be economi cally feasible ai thought that reason it can fia seen positi vely by th© social and macro economic point of view.