Johannes Brahms'ın Op.99 Fa Majör Viyolonsel-Piyano Sonatı'nı yorumlama teknikleri
Interpretation methods for Johannes Brahms Op.99 F Major Cello and Piano Sonata
  1. Tez No: 451884
  2. Yazar: SEREN GÜLİZAR KARABEY
  3. Danışmanlar: PROF. ÇİĞDEM İYİCİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Müzik, Fine Arts, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Johannes Brahms, Viyolonsel - Piyano Sonatı, Yapısal Analiz, Yorumlama Teknikleri, Johannes Brahms, Cello - Piano Sonata, Structural Analysis, Interpretation Techniques
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Yaylı Çalgılar Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Kendini kusursuz yapıtlar bestelemeye adayan Johannes Brahms, müzik tarihinin sayılı büyük bestecileri arasında sayılır. Brahms'ın op. 99 Fa Majör Viyolonsel - Piyano Sonatı üzerine yapılan bu yazılı çalışmanın amacı, eseri yorumlamaya yönelik bir çalışma kılavuzu oluşturmaktır. Bu çalışmada sırasıyla Johannes Brahms'ın hayatı anlatılmış, eserin analizi yapılmış, bestecinin viyolonsel yazısının daha iyi anlaşılması için, bestecinin viyolonsel için yazdığı iki sonat karşılaştırılmış ve son olarak yapıtta karşılaşılacak teknik zorlukların, müzik dilini bozmadan aşılması için örnekler verilerek yorumlama teknikleri önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
Dedicating his life to composing flawless pieces, Johannes Brahms has earned his title as one of the greatest composers in the history of music. This study, which focuses on Brahms' op. 99 F major Cello - Piano Sonata, aims to serve as a study aide for anyone looking to interpret this sonata. It starts off with a brief overview of Johannes Brahms' life, followed by a structural analysis of the work. To give a better sense of the composer's approach to writing for the cello, the analysis is complemented with a comparison against another cello - piano sonata Brahms has written. Finally, a set of recommendations for interpreting the piece without disrupting its musicality are provided for some of the technically challenging parts of the sonata.