Housing wealth, stock wealth and consumption
Konut varlığı, menkul kıymet varlığı ve tüketim
  1. Tez No: 452178
  2. Yazar: EMRE KARABULUTOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATMA TAŞKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonometri, Ekonomi, İşletme, Econometrics, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Consumption, Housing Wealth, Stock Wealth
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Menkul değerler piyasasında gerçekleşen 1990'lardaki büyüme ve son yıllarda konut piyasasındaki hızlı büyüme, varlıkların tüketim üzerindeki etkisini tekrar gündeme getirdi. Bu çalışmanın amacı iki varlık grubunun tüketim üzerindeki etkisini incelemektir. Aynı zamanda, hem menkul varlıklar hem de konut varlığı iki farklı yöntemle hesaplanmaktadır. 2000 ve 2015 yılları arasında 31 OECD ülkesinin incelendiği bu çalışma, 2008 finansal krizinin tüketim üzerindeki etkilerini görme imkanı da sağlıyor. Biz konut varlıklarının tüketime olan etkisinin menkul varlıkların etkisine göre daha büyük ve önemli olduğunu buluyoruz. Anahtar Kelimeler : Konut Piyasası, Menkul Deg¯erler Piyasası, Tu¨ketim
Özet (Çeviri)
The growth of the stock market in 1990s and the enormous increase in house market during the last decades have reawakened the wealth impacts on the consumption. The main goal of this study is to determine the differential impact of two wealth categories on consumption expenditures. Here we also attempt to compare two alternative housing wealth and stock wealth measures used in the previous literature. The sample period used in the analysis is 2000-2014, which also allows us to identify the effect of the great recession on the consumption parameters for 31 OECD countries. We find strong evidence which housing wealth has important effects on consumption than stock wealth.