Mâtürîdî'nin melek, cin ve şeytan anlayışı
An undestanding of Mâtürîdî's angel, gin and satan
- Tez No: 453205
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSA KOCAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Mâtürîdî, Melek, Cin, Şeytan, Kitâbü't- Tevhîd, Te'vilâtü'l- Kur'ân, Mâtürîdi, Angels, Jinn, Satan, Kitâbü'Tawheed, Te'vîlâtü Al-Qur'an
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Kâinat yaratıldığı zamandan beri melek, cin ve şeytan gibi rûhânî varlıkların çeşitli vasıflar altında dünya hayatında yer aldıklarını görmekteyiz İnsanlar tarih boyunca ister ilâhî, ister gayr-i ilâhî olsun rûhânî varlıkların mevcudiyetine inanmıştır. Biz bu çalışmada melek, cin ve şeytan gibi rûhânî varlıkları İslâm dinine göre nasıl inanılması gerektiğini, Mâtürîdî'nin bu rûhani varlıklar hakkındaki görüşlerini inceleyeceğiz. Çalışmamız iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Mâtürîdî'nin hayatı ve ilmî şahsiyetinden bahsedilmiştir. Birinci bölümde, ağırlıklı olarak Kitâbü't-Tevhîd ve Te'vilâtü'l-Kur'ân adlı eserlerinden faydalanılarak Mâtürîdî'nin melek, cin ve şeytan anlayışı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The universe was created since Angel, Gin and Devil rûhânî under various special features of assets received in this life. If you want throughout the history of the divine, whether Muslims get rûhânî the availability of the divine being. In this study we spiritual to entities like the devil, Angels, Jinn and how the Islamic religion should, to put it mildly, Mâtürîdî of rûhânî entities to examine their opinions. Our study consists of two parts. In the introduction the life and scientific personality of Mâtürîdî. In the first section, mainly Kitâbü-Tawheed and Te 'vilâtü Al-Qur'an from the works of the Angel at Mâtürîdî, Gin and Devil's understanding.