6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na göre işverenin genel yükümlülükleri
According to wi̇th the law no 6331 Occupati̇onal Health and Safety Law general responsibility of the employer
- Tez No: 454647
 - Danışmanlar: PROF. DR. MÜJDAD ŞAKAR
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Hukuk, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Law, Labour Economics and Industrial Relations
 - Anahtar Kelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, işverenin yükümlülükleri, sorumluluk, her türlü önlem, Occupational health and safety, general responsibility of the employer, responsibility, all measures
 - Yıl: 2017
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Marmara Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 146
Özet
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile sadece iş sağlığı ve güvenliği alanına ilişkin hükümleri içeren bir kanun yürürlüğe girerek, işçi-işveren veya memur ayrımı olmaksızın tüm çalışanlar kanun kapsamına alınmıştır. Kanun genel itibariyle işverenin yükümlülüklerinden oluşmaktadır. Kanuna göre işveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. İşveren iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işyerinde her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapacaktır. Çalışmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işverenin sorumluluğu da incelenmiştir. Bunun yanında, işverenin iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki yükümlülükleri ilgili mevzuat açısından incelenmiş, özellikle iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturmanın ve eğitimin önemi vurgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
With the law no 6331 Occupational Health and Safety Law, a law inured only about occupational health and safety field, officer-workers or employer, without distinction which includes all the workers. Act as general obligations of the employer consist of. According to the law employer, the employee is obliged to provide work-related health and safety. Employer provision of occupational health and safety in the workplace shall; take the measures necessary for the safety and health protection of workers, including prevention of occupational risks and provision of information and training, as well as provision of the necessary organization and means and shall ensure that these measures are adjusted taking account of changing circumstances and aim to improve existing situations. Also at this research, within 6331 Occupational Health and Safety Law, the employer's responsibility was also studied. As well as within the scope of legislation, the employers' obligations in the field of safety and health were analysed, primarily the importance of creating occupational health and safety awareness and its training were emphasised.