Sosyal medya pazarlamasının marka denkliğine etkileri: Lüks moda markası üzerine bir uygulama
The impact of social media marketing on brand equity is an application on luxury fashion brends
  1. Tez No: 456538
  2. Yazar: MESUT ILDIZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KUMRU UYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka Denkliği, Sosyal Medya Pazarlaması, Lüks Moda Markası, Brand equity, Social media marketing, Luxury fashion brand
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışma lüks moda markalarının sosyal medya pazarlama faaliyetlerinin niteliklerini belirlemek ve bu algılanan niteliklerin, marka denkliği ve satın alma niyetiyle arasındaki ilişkileri incelemek amacıyla, marka denkliğinin demografik özelliklerden oluşan bağımsız değişkenlerin (Medeni Durumun Etkisi, Yaşın Etkisi, Cinsiyet Etkisi, Eğitim Seviyesinin Etkisi, Gelir Etkisi) ile“algılanan kalite”,“farkındalık”,“çağrışım”,“bağlılık”ilişkilerini tespit etmek için 9 ayrı ölçekten oluşan anket ölçme aracı kullanılmıştır. Anket Nuh Naci Yazgan Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencilerine, ve sosyal medya üzerinden google formlarda oluşturulan anket formuyla yapılmıştır. Anket sonucunda elde edilen bulgular IBM SPSS 16.0 paket programında analiz edilmiştir. Bu çalışmanın bulguları, lüks markaların müşterilerinin gelecekteki satın alma davranışını tahmin etmesi ve kendi varlıklarını ve pazarlama faaliyetlerini yönetebilmesi amacıyla kullanılabilir. Marka denkliğinin, demografik özelliklerden oluşan bağımsız değişkenlere etkilerinin anlamsız olduğu,“algılanan kalite”,“farkındalık”,“çağrışım”,“bağlılık”arasında anlamlı ilişkiler olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study investigates the relationship between Brand equity ve the demographic characteristics of the independent variables (Marital Status, Age Effect, Gender Effect, Effect of Education Level, Income) on social media marketing activities of luxury fashion Brands ve to examine the relationship between these perceived qualities, 9 different measurement tools were used to determine the relationships between“perceived quality”,“awareness”,“association”, ve“commitment”. The questionnaires were made by the questionnaires formed by Nuh Naci Yazgan University undergraduate ve graduate students, ve through social media via google forms. The findings of the survey were analyzed in the IBM SPSS 16.0 package program. Findings of this study can be used to forecast the future purchasing behavior of luxury Brand customers ve to manage their own assets ve marketing activities. It has been found that Brand equity is meaningless for the independent variables of demographic characteristics, meaning that the effects of“perceived quality”,“awareness”,“association”ve“commitment”are meaning.