Reşadiye, Niksar ve Erbaa (Tokat ili) ilçelerinin sucul Heteroptera türlerinin yayılışı ve ekolojisi
Fauna and ecology of aquatic Heteroptera species in Resadiye, Niksar and Erbaa (Tokat province) district
  1. Tez No: 457175
  2. Yazar: BİROL OKCU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ SALUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Sucul Heteroptera, Tokat, Erbaa, Reşadiye, Niksar, Fauna, Ekoloji, Aquatic Heteroptera, Tokat, Erbaa, Reşadiye, Niksar, Fauna, Ecology
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hitit Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Bu çalışmada, 2013 yılında Nisan – Eylül ayları arasında yapılan arazi çalışmaları sırasında 11 farklı lokaliteden toplanan Sucul Heteroptera takımına ait örnekler, faunistik ve ekolojik açıdan değerlendirilmiştir. Araziden elde edilen örnek sayısı 1749'dur. Teşhis işlemleri sonucunda bu örneklerden sucul heteropterlerin 7 familyasının 11 cinsinin 19 tür grubu taksonuna ait oldukları tespit edilmiştir. Tespit edilen bütün taksonlar araştırma alanından ilk defa kaydedilmiştir. Metin içerisinde örneklerin çalışma alanında yayılışları, örneklerin yakalandıkları habitat tipleri ve fenolojileri, türlerin Türkiye ve dünya yayılışları verilmiştir. Tespit edilen her türün habitus fotoğrafları çekilmiş ve sonuçlar grafiklerle desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, specimens of Aquatic Heteroptera taxa which are collected from 11 different localities during April and September 2013, are faunistically and ecologically evaluated. The number of collected specimen is 1749. Among these specimens 7 families of 11 genus of 19 species group found as member of aquatic Heteroptera as a result of identification. All identified taxa are first time recorded in research area. Distribution of specimens, their identified habitat types and phenologies, distribution of species in Turkey and the World are given in the text. Habitus pictures of every identified species are taken and results are supported by graphics.