Çağdaş okul yönetiminde eğitimciler arasındaki çatışmanın iletişime etkisi (Bursa örneği)
Modern school conflict management communication between the effect of educators (Bursa sample)
- Tez No: 458579
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çatışma, Çatışma Yönetimi Stratejileri, İletişim Tarzları, Conflict, Conflict Management Strategies, Communication Styles
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Eğitimcilerde iletişim sorunları ve çatışma çözme yöntemleri kavramı ülkemiz eğitim bilimleri literatüründe görece yeni bir olgudur. Söz konusu kavramın iletişim, çatışma ve benzeri kavramlarla ilişkisi üzerine literatürde çeşitli çalışmalar bulunmaktadır. Buna rağmen iletişim ve çatışma ile eğitimcilerde gereken çatışma çözme düzeyi arasındaki ilişkiye dair çok az yayın bulunmaktadır. Bu çalışma, ülkemiz eğitim bilimleri literatüründe bu anlamda yapılan çalışmalardan biri olarak literatüre katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu çalışmanın amacı, eğitimcilerde yaşanan çatışmaların iletişim düzeyi üzerinde etkili bir unsur olup olmadığını belirlemektir. Bu amaçla ilk olarak iletişim, çatışma, çatışma yönetimi ve eğitim kurumlarında çatışma kavramlarıyla ilgili detaylı bir literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra literatür çalışması sonucunda elde edilen bulgulara dayalı olarak çatışma ve iletişim düzeyi arasında güçlü bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
CONTEMPORARY SCHOOL ADMINISTRATION CONTACT THE IMPACT OF CONFLICT BETWEEN EDUCATOR (BURSA SAMPLE) The concept of communication problems and methods of conflictresolutiontrainers in our country is a relativelynewphenomenon in educational science literature. The concept of the said communication, there are several studies in the literature on the relationship between conflict and with similarconcepts.Nevertheless, on the relationship between communication and conflictresolutionconflict with the need for educators level there are very fewpublications.This study aims to contribute to our country'seducational science literature as one of the studies in the literature in this regard.The aim of this study was to determine whether an effective communication elements on the level of conflict in the trainers. For this purpose, the first communication, conflict, a detailed literature about the concept of conflict and conflict management training institutions were made. Later literature study based on findings obtained as a result of conflict and communication level has reached the conclusion that there is a strongrelationship