Stratejik yönetim süreçlerinin örgütsel vatandaşlık ve çalışan performansı uzerine etkileri ve Atatürk Havaalanı ofis çalışanları örneği
Employee performance and organizational citizenship of the strategic management process and Atatürk Airport office workers case
- Tez No: 458756
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Stratejik Yönetim, Stratejik Yönetimin Öğeleri, Stratejik Yönetim Süreci, Örgütsel Vatandaşlık, Performans, Performans Değerlendirme, Strategic Management, the Elements of Strategic Management, Strategic Management Process, Organizational Citizenship, Performance, Performance Evaluation
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu çalışmada, stratejik yönetim süreçlerinin örgütsel vatandaşlık ve çalışan performansı üzerine etkileri konusu ele alınmıştır. İşletmelerde yönetimin başarısı ve çalışanların performansı hedeflenen amaçların gerçekleşmesi açısından oldukça önemli bir husustur. Stratejik yönetim süreçlerini iyi uygulayabilen, örgütsel vatandaşlık değerlerini tüm çalışanlarla paylaşabilen işletmelerde çalışan performansının artırılması mümkündür. Hazırlanan anketler, Atatürk havaalanı ofislerinde çalışan 121 kadın personel ve 143 erkek personele, yani toplam 264 kişiye uygulanmıştır. Çalışma sonucunda, işletme hedeflerinin belirlenmesi ile işletmenin çevresi, büyüme stratejisi, örgütsel bağlılık, motivasyon, adalet ve sadakat arasında ilişki bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect on the topic of employee performance and organizational citizenship of the strategic management process are discussed. The success of the business and employee performance management is an important issue for the realization of the objectives. Strategic management processes can be implemented well, it is possible to increase employee performance and organizational citizenship values in business can share with all employees. The survey, employees in 121 female staff and 143 male staff Ataturk airport office that has been applied to a total of 264 people. As a result, the business environment and the determination of business objectives, growth strategy, organizational commitment, motivation, have found a relationship between justice and loyalty.