Toplam kalite yönetimi uygulamaları ile işgören motivasyonunun iş tatmini üzerine etkilerinin incelenmesi: Bir devlet hastanesinde araştırma
A research at a state hospital: Analysis of the total quality management practices and employee motivation on the job satisfaction
- Tez No: 458768
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADNAN DUYGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yönetim, Kalite, Toplam Kalite Yönetimi, Toplam KaliteYönetimi Sistemleri, Motivasyon, İşgücü Motivasyon Araçları, Management, Quality, Total Quality Management, Total Quality Management System, Motivation, Motivation Tool
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu tez çalışmasının temel amacı, toplam kalite yönetimi uygulamaları ve işgören motivasyonunun iş tatmini üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hızla yaşanması, tüketicilerin bilinçlenmesi, reklam piyasası gibi nedenlerden ötürü tüketicilerin tatmini giderek zorlaşmaktadır. İşletmelerin bu ortamda rekabet edebilmeleri için sürekli yenilikleri takip etmeleri ve kaliteye önem vermeleri gerekmektedir. Çağdaş yönetim modellerinden biri olan toplam kalite yönetimi ile işletmeler, insan dahil olmak üzere elindeki tüm kaynakların değerlendirilip yönetilmesi ile en kaliteli ürün ve hizmet sunumuna ulaşmayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study, examining the impacts of total quality management applications and employee motivation on the job satisfaction. The experienced rapid scientific and technological developments to raise awareness of consumers is increasingly difficult due to reasons such as the satisfaction of the consumer advertising industry. Businesses are required to pay attention to quality and continuous innovation to follow to compete in this environment. Enterprises with total quality management is one of the modern management model and evaluated the management of all resources at its disposal, including human aims to achieve the highest quality products and services.