Güvem-Çerkeş-Gerede arasında kalan Çiçekliyayla Dağının florası
  1. Tez No: 45906
  2. Yazar: BERRİN PAKPINAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YILDIRIM AKMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Çiçekliyayla Mountain, Biogeography, Central Anatolia, Turkey
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi GÜVEM-ÇERKEŞ-GEREDE ARASINDA KALAN ÇİÇEKLÎYAYLA DA?ININ FLORASI Berrin Pakpınar Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Yıldırım AKMAN 1995, Sayfa: 87 Jüri : Prof. Dr. Yıldırım AKMAN Prof. Dr. Mustafa AYDOÖDU Doç. Dr. Mecit VURAL Bu araştırma İç Anadolu'nun kuzeybatısında Kızılcahamam-Çerkeş ve Gerede ilçeleri arasında kalan (Çiçekliyayla Dağı) bölgenin Florasını ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma bölgesi yarı-kurak, çok soğuk, buzlu ve az yağışlı üst çok soğuk Akdeniz iklimlerinin etkisi altındadır. Araştırma bölgesinden toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesi sonucu 358 bitki türü tespit edilmiştir. Toplanan bu türler 67 familya ve 230 cinse aittir. Türlerin floristik bölgelere dağılımı ve oranlan şöyledir: İran-Turan; 43 (% 12), Akdeniz 16 (% 4), Av.-Sib. 45 (% 13), Endemik 52 (% 15), Geniş yayılışlı 191 (% 53),Öksinll(%3). Anahtar Kelimeler : Flora, Çiçekliyayla Dağı, Bitki Coğrafyası, İç Anadolu, Türkiye.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FLORA OF BETWEEN GÜVEM-ÇERKEŞ AND GEREDE (ÇİÇEKLİYAYLA MOUNTAIN) Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Departman! of Biology Supervisor: Prof. Dr. Yıldırım AKMAN 1995, Page: 87 Jury: Prof. Dr. Yıldırım AKMAN Prof. Dr. Mustafîı AYDO?DU Assoc.Prof. Dr. Mecit VURAL SUMMARY In this research, we aimed to carry out the floristic properties of the area between Çerkeş-Gerede and Kızılcahamam (Çiçekliyayla Mauntain) in the north-west part of Central Anatolia. The study area is under the effective control of a semi arid- very cold, iced and less rainy very cold types of mediterranean climate. As a result of the identification of the collected specimens, 358 plant species have been determined from the area. These belong to 67 famines and 230 genera species into the floristical regions are as follows: Irano-Tmranian 43 (%12), Medit 16 (% 4), Euro.-Sib. 45 (% 13), Endemic 52 (% 15), Euxine 11 (% 3), Widespread 191 (%53).