Kesirli kompleks dönüşüm metodu ile kesirli diferensiyel cebirsel denklemlerin nümerik çözümü
The numerical solutions of fractional differential-algebraic equtions by complex transform method
  1. Tez No: 459103
  2. Yazar: ELHAM SEFIDGAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN ÇELİK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann-Liouville kesirli türev, Kesirli diferansiyel denklemler, Kesirli diferansiyel denklem sistemi, Kompleks dönüşüm metodu, Diferansiyel-cebirsel denklemler, Kesirli diferansiyel-cebirsel denklemler, Riemann-Liouville fractional derivative, Fractional differential equation, System of fractional differential equations, Complex transform method, Differential- algebraic equations, Fractional algebraic-differential equation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tez çalışmasında, ilk olarak kesirli türevler ve kesirli integraller, Riemann-Liouville kesirli türevler ve kesirli integraller, Caputo kesirli türevleri gibi temel kavramlar verilmiştir. Devamında kesirli diferansiyel denklemlerin analitik ve sayısal çözümleri için bir metot incelenmiştir. Bu metot kompleks dönüşüm metodudur. Bu metotla kesirli diferansiyel denklemler, kesirli difrensiyel denklem sistemleri ve kesirli diferansiyel-cebirsel denklemlerin nümerik çözümleri elde edilmiştir. Farklı örnekler yardımıyla bu metodun etkili ve verimli olduğu gösterilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, firstly fractional derivative and fractional integral, Riemann-Liouville fractional derivative and integral, Caputo fractional derivative and integral concept is studied and then fractional differential equation, system of fractional differential equation concepts is given. Next, method for analytical and numerical solutions of the fractional differential equations is investigated. This method is complex transform method. The numerical solutions of fractional differential equations, fractional differential equations system and fractional differential-algebraic equations are obtained by this method with the help of various examples, we study to show that these methods are effective and efficient.