Robust sampled-data control
Örneklenmiş veri ile gürbüz kontrol
- Tez No: 46013
- Danışmanlar: PROF.DR. M. EROL SEZER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gürbüz Kararlılık, Örneklenmiş Veri ile Kontrol, Ayrışık Kontrol, Uyumlu Kontrol, Çıktı Geribeslemesi. vıı, Robust Stability, Sampled-Data Control, Additive Pertur bations, Interconnected Systems, Multirate Sampling, Adaptive Robust Control, Output Feedback. vn
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET ÖRNEKLENMİŞ VERİ İLE GÜRBÜZ KONTROL Oğan O cali Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Doktora Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Erol Sezer Haziran, 1990 Belirsiz sistemlerin gürbüz kontrolü kontrol teorisinin geniş bir ilgi alanıdır. Bu tezde belirsizliği belli bir yapıda olan sistemlerin örneklenmiş veri geribeslemesi ile gürbüz kararlılaştırılması incelenmiştir. Sistem belirsizliği sonlu olduğu ve belli yapısal koşulları sağladığı zaman, yüksek kazançlı örneklenmiş veri geribeslemesi ile gürbüz kararlılığın sağlanabileceği gösterilmiştir. Bu sonuç, bazı tür bileşik sistemlerin ayrışık denetim problemine de genelleştirilerek, tekli ya da çoklu örnekleme hızlarında gürbüz kararlılığı sağlayan ayrışık geribesleme yapısı elde edilmiştir. Son olarak tüm durum ölçüleri yerine yalnızca çıktının örneklenmiş verilerini kullanan geribesleme yapılarını tasarımlamak için bir yöntem verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ROBUST SAMPLED DATA CONTROL Ogan Ocali Ph. D. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Erol Sezer June, 1990 Robust control of uncertain plants is a major area of interest in control theory. In this dissertation, robust stabilization of plants under various classes of structural perturbations using sampled-data controllers is considered. It is shown that a controllable system under bounded perturbations that satisfy certain structural conditions can be stabilized using high-gain sampled-data state feedback control, provided that the sampling period is sufficiently small, with generalizations to decentralized control of interconnected systems. This result is then modified so as to enable adapting the gain and the sampling periods of controllers online. Finally another design methodology is given which enables the controllers to operate on the sampled values of output only, instead of full state measurements.