Robust sampled data control
- Tez No: 9750
- Danışmanlar: PROF. DR. M. EROL SEZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gürbüz Kararlılık, Örneklenmiş Veri ile Kontrol, Ayrışık Kontrol. vıı, Robust Stability, Sampled-Data Control, Additive Perturbations, Interconnected Systems, Multirate Sampling, Matching Condition. VI
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET Örneklenmiş Veri ile Gürbüz kontrol Oğan Ocalı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Master Tez Yöneticisi: Prof. Dr. M. Erol Sezer Haziran, 1990 Belirsiz sistemlerin gürbüz kontrolü kontrol teorisinin geniş bir ilgi alanıdır. Bu tezde yapısal belirsizliği olan sistemlerin örneklenmiş durum geribeslemesi ile gürbüz kararlılaştırılması incelenmiştir. Sistem belirsizliği sonlu olduğu ve uyum koşulunu (matching condition) sağladığı zaman, yüksek kazançlı örneklenmiş veri geribeslemesi ile gürbüz kararlılığın sağlanabileceği gösterilmiştir. Bu sonuç, bazı tür bileşik sistemlerin ayrışık denetim problemine de genelleştirilerek, tekli ya da çoklu örnekleme hızlarında gürbüz kararlılığı sağlayan, ayrışık geribesleme yapısı elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ROBUST SAMPLED DATA CONTROL Ogan Ocali M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. M. Erol Sezer June, 1990 Robust control of uncertain plants is a major area of interest in control theory. In this thesis, robust stabilization of plants under a class of structural perturbations using sampled-data controllers is considered. It is shown that a controllable system under bounded perturbations that sa!l-!\ matching conditions can be stabilized using high-gain sampled-data ¦.- :, ; applied to robust stabilization of interconnected systems using decentrah;.- ; sampled- data control, where both single-rate and multi-rate sampling schemes are considered.