Global memory management in client-server systems
İstemci-sunucu sistemlerde genel bellet yönetimi
  1. Tez No: 46020
  2. Yazar: YASEMİN TURKAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖZGÜR ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Istemci-Sunucu Sistemler, Genel Bellek Yönetimini, Bellek Tutarlılığı. iv, Client-Server Systems, Global Memory Management, Cache Con sistency. m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET ISTEMCI-SUNUCU SİSTEMLERDE GENEL BELLEK YÖNETİMİ Yasemin TÜRKAN Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Asst. Prof. Özgür Ulusoy Haziran, 1995 Bu tezde istemci-sunucu sistemlerin performansını arttırmak amacıyla iki tek nik tanıtılmıştır. Önerilen teknikler,“Gönderilen Sayfaların Bellekten Atılması”ve“Bellekten Atılan Sayfaların Digger istemcilere Gönderilmesi”, daha önceden sunulmuş olan genel bellek yönetim tekniklerini (“Sayfa isteklerinin Digger istemcilere Yönlendirimesi”,“Gönderilen Sayfaların işaretlenmesi”ve“Bellekten Atılan Sayfaların Sunucuya Geri Gönderilmesi”) geliştirmektedir. Tezde önerilen tekniklerin performansı istemci-sunucu özelliklerini sağlayan bir benzetim modeli kullanılarak incelenmiştir. Değişik iş yükleri altında toplanan sonuçlardan, önerilen tekniklerin bellekte bulunan veritabanı büyüklüğü nü arttırdığı gözlenmektedir. Böylece bu teknikler kullanılarak istemci-sunucu sistemlerde performans artışı sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GLOBAL MEMORY MANAGEMENT IN CLIENT-SERVER SYSTEMS Yasemin TÜRKAN M.S. in Computer Engineering and Information Science Advisor: Asst. Prof. Özgür Umsoy June, 1995 This thesis presents two techniques to improve the performance of the global memory management in client-server systems. The proposed memory manage ment techniques, called“Dropping Sent Pages”and“Forwarding Sent Pages”, extend the previously proposed techniques called“Forwarding”,“Hate Hints”, and“Sending Dropped Pages”. The aim of all these techniques is to increase the portion of the database available in the global memory, and thus to reduce disk I/O. The performance of the proposed techniques is experimented using a basic page-server client-server simulation model. The results obtained under different workloads show that the memory management algorithm applying the proposed techniques can exhibit better performance than the algorithms that are based on previous methods.