Kanunlar ihtilafı bağlamında mülteci ve vatansızların durumu ve vatandaşlık esasına göre yetkili hukukun değerlendirilmesi
The state of refugee and stateless in the context of conflict law and the assessment of executive law according to the status of citizens
- Tez No: 463418
- Danışmanlar: PROF. DR. M.TEVFİK ODMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Law, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Bağlama noktası, kanunlar ihtilafı, milli hukuk, mülteci, uluslararası koruma, vatandaşlık esasına göre yetkili hukuk, vatansız, conflict law, connecting factor, international protect, national law, refugee, the executive law according to the status of citizens, stateless
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Çalışma konumuzu“Kanunlar İhtilafı Bağlamında Mülteci ve Vatansızların Durumu ve Vatandaşlık Esasına Göre Yetkili Hukukun Değerlendirilmesi”oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı, vatansızların, uluslararası korumadan yararlananlar ile bu kapsamın dışında bulunan statü sahiplerinin ve fiili bir durum arzedenlerin kanunlar ihtilafı bağlamında vatandaşlık esasına göre yetkili hukukun belirlendiği durumların bu kişiler bakımından hangi hukukun uygulandığı ve uygulanması gerektiği incelenecektir. Çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde sığınmacı, mülteci ve vatansızların hukuki durumları, ikinci bölümünde kanunlar ihtilafının konusu ve bağlama konusu ile bağlama noktaları ve üçüncü bölümünde vatandaşlık esasına göre vatansızlar ve mültecilerin kanunlar ihtilafı yetkili hukukun değerlendirilmesi konuları alt başlıkları ile açıklanmıştır. Yapılan çalışmanın sonucunda vatansızların, başka bir devletin korumasını elde edenlerin kanunlar ihtilafı bağlamında vatandaşlık esasına göre yetkili hukukun değerlendirilmesi hakkında bilgi sunulmuş ve kanuni boşlukların doldurulması gerektiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis constitutes“The State of Refugee and Stateless in the Context of Conflict Law and The Assessment of Executive Law according to the Status of Citizens”. The purpose of this thesis is examined the stateless, the beneficiaries of international protection, status holders who are not in this scope and the asylum seeker has been established in the context of a dispute over the law in which an actual situation arises is examined to ascertain which law is enforced and reqired to enforced. This thesis consists of three parts. In the first part, the law status of the asylum seeker, the refugee and the stateless is examined. In the second part, the subject of the Conflict Law and connecting factor- connecting subject are investigated. In the third part, The State of Refugee and Stateless in the Context of Conflict Law and The Assessment of Executive Law according to the Status of Citizens are explained with sub categories. In the results of this thesis, the report is presented about The State of Those who have obtained the protection of another state and Stateless in the Context of Conflict Law and The Assessment of Executive Law according to the Status of Citizens. And it is made inferences to require the fulfill of legal void.