Rational design and principle of responsive web application
Uyarlamalı web uygulaması prensibi ve basit tasarımı
  1. Tez No: 463765
  2. Yazar: NAREEN O. MOHAMED SALIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NACİ GENÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ekran çözünürlüğü, RWD, Web tasarımı, Web mobil, RWD, Screen resolution, Web design, Web mobile
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu tezin amacı, uyarlanabilir tasarım modellerini ve adapte olabilen web tasarımı için optimize edilmiş web sayfaları hazırlama da kullanılan geliştirme yaklaşımlarını araştırmaktır. Ayrıca, tasarım ilkelerini analiz etmek ve aygıtların çeşitli ekran çözünürlüğü için duyarlı tasarım elde etmek için uygun olup olmadığını bulmak için prototip uygulamak çalışmanın diğer amacıdır. Tez çalışmasının kuramsal kısmı, birincil geliştirme yaklaşımlarının daha detaylı ayrıntılarını açıklar ve akıllı telefondan masaüstü bilgisayarlara kadar çalışan duyarlı web sayfalarını oluşturmak için tasarım düşüncesini oluşturur. Bu çalışmada, web performansını optimize etmeye yardımcı olan en iyi tasarım ilkeleri de analiz edilmiştir. Pratik amaçla, bir prototip olarak basit bir web sayfası oluşturuldu ve farklı ekran çözünürlüğü olan cihazlarda test edilerek mobil prensip ile uyarlanabilir tasarım açısından değerlendirildi. Web uygulaması tasarım yazılımı olan Dreamweaver kullanılarak işlevsel prototip oluşturuldu. Web işlevselliğinin yapısı, sunumu ve etkileşimi için HTML5, CSS3 ve JavaScript kullanıldı. Web sayfası, videoları ve metni web içeriği olarak barındırır. Projenin geliştirilmesindeki ana zorluklar, çeşitli tarayıcı desteğiyle birden fazla cihazda web kullanıcı ara yüzü tasarlamaktır.
Özet (Çeviri)
The objective of this study is to research the responsive design models and development approaches for making web pages that are optimized for adaptive web design. The additional goals are to analyses the design principles and implement prototype to find out whether it is feasible to achieve responsive design for a various screen resolution of devices. The theoretical part of the thesis work explains more details of primary development approaches and design consideration for creating responsive web pages that work on the latest Smartphone to desktop computers. The best design principles that help to optimize web performance are also analyzed in the thesis. For practical purpose, a simple web page as a prototype was built, tested on various screen resolution devices and evaluated in terms of adaptive design with the mobile-first principle. As a result of this study, a functional web page prototype was built using Dreamweaver, web application design software. HTML5, CSS3, and JavaScript were also used for the structure, presentation, and interaction of web functionality. The web page contains videos and text as web content. The main challenges for developing project were designing web user interface across multiple devices with various browser supports.