Türkiye'deki ergenlerin Facebook kullanım motivasyonları
Facebook usage motivations for adolescents in Turkey
  1. Tez No: 465545
  2. Yazar: AYTEKİN ÇELİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. GÜVEN BÜYÜKBAYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Ergenler, Yeni Medya, Yeni İletişim Ortamları, Adolescents, New Media, New Communication Medias
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bilgi ve iletişimin çok önemli olduğu çağımızda, bilginin el değiştirmesini sağlayan ortam araçları süratle değişmektedir. Gündelik hayat pratiklerimiz ve kendimizi konumlandırma motivasyonumuz açısından bu değişim, etkisini yoğun bir şekilde hissettirmektedir. Haber ve enformasyonun sihirli mermiye benzetildiği, medyanın etki dönemi, ilk defa, yeni medya ile dengelenmiştir. Kaynaktan hedefe yüksek yoğunluklu haber akışı ve bilgilendirme karşısında, seçici, aktif, katılımcı bir izler kitle veya kullanıcıdan söz etmek gerekmektedir. Artık hedef kitle olarak tanımlanan pasif yığın, bilinçli ve aktif kullanıcı olarak tanımlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
In our age, that information and communication is very important, the tools that make it possible to exchange information is changing very fast. The impact of this change is felt intensely in term of our daily life practices and our motivation to positioning ourselves. For the first time the effect of the media era in which news and information were seen as magic bullets is balanced by new media. Across high-density flow of news and information from source to target make it necessary for group and users to be selective, active, and participative. For that reason, the target audience is defined as conscious and active users no longer defined as passive stack.