Mikrokredilerin KOBİ'ler üzerindeki etkisi: Kırgızistan örneği
The influence of microcredit on SMEs: The case of Kyrgyzstan
  1. Tez No: 465544
  2. Yazar: NURZAT MAMASABIROVA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAHAR ŞANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ, Mikrokredi, SMEs, Microcredit
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Politikası Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışmada, Kırgızistan'da KOBİ'lerin karşılaştığı sorunlar ve mikrokredilerin KOBİ'ler üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Kırgızistan egemen olduğundan bu günlere kadar KOBİ'lerin gelişimi, mikrokredi gelişimi ve mikrokredinin KOBİ'ler üzerindeki etkileri öneme alınmıştır. Araştırma sonucunda, mikrokredinin küçük işletmeler üzerindeki etkisi daha güçlü olduğu tespit edilmiştir. KOBİ'ler küçük mikrokredileri sermaye miktarını artırmak, yeni projeleri gerçekleştirmek, yeni makinaları almak, nakit akışında olan sorunu çözmek, mevsimlik düzensiz hareketleri kontrol etmek ve faaliyetini geliştirmek vb. için bu kredileri kullanmaktadır. KOBİ'lerin gelişimi için mikrokredi ve kredileri düşük faiz ile vermenin ve teminatı hafifletmenin olumlu etkileyeceği düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis will examined the problems faced by Small and Medium Eterprises in Kyrgyzstan and the effects of micro-credits on Small and Medium Eterprises.Since Kyrgyzstan got their independence in 1991, the development of SMEs, the development of microcredit and the effects on SMEs of microcredit have been taken up to these days. As a result of this research, microcredit has been found to be more potent on small businesses. The SMEs can increase the amount of microcredit capital, perform new projects, buy new machines, solve problems in cash flow, control seasonal irregular movements and develop activities. For these loans, it has been determined that SMEs will have a positive impact on the microcredit and lending of loans with low interest rates and mitigating the collateral.