Norman İdareci II. Roger yönetiminde Sicilya Adası (1095-1154)
Sicily Island under the control Of Norman administrator Roger II
- Tez No: 465930
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAİM HALUK KORTEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: II. Roger, Sicilya, Güney İtalya, Normanlar, Doğu Roma, Haçlı Seferleri, Kuzey Afrika, Roger II, Sicily, South Italy, Normans, East Roma, The Crusades, North Africa
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Akdeniz Ortaçağ Araştırmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Normanlar ilk olarak Hauteville hanedanı ile Sicilya'da tarih sahnesine çıktılar. Büyük Kont I. Roger'ın ölümünün ardından (1101) yerine oğlu II. Roger geçti. II. Roger papalığın desteğini alarak Sicilya ve Güney İtalya topraklarının tamamını hâkimiyet altına alıp 1130 yılında da Palermo'da kral olarak taç giydi. Bu yıldan itibaren ada, Sicilya Norman krallığı olarak anıldı. Kral II. Roger, babası I. Roger'ın Sicilya Adası'nda ortaya koyup uyguladığı idari sistemi yürüttüğü başarılı diplomasi ile daha da ileri noktaya taşımayı başardı. Akdeniz'in en büyük ve en ehemmiyetli adası olan Sicilya'da Doğru Romalılar, Müslümanlar ve Normanlar başta olmak üzere çeşitli etnik gruplar bir arada yaşıyordu. Kral II. Roger bu halkların tamamına hoşgörü ile yaklaştı ve politikalarını din ya da etnisite ekseninde değil; diplomasi temelinde yürüttü. II. Roger'ın bu tutumu onun ele geçirdiği topraklarda otoritesini güçlü ve sağlam tutması bakımından etkili oldu.
Özet (Çeviri)
The Normans antecedently come into the existence in history of Sicily with the Hauteville dynasty. After the death of the Great Count Roger I. (1101) his son Roger II. took the place of his. Roger II. taking the support of the papacy territories of Sicily and Southern Italy entirely dominated. In 1130 he was crowned as King in Palerm. And from this year forth island was referred to as the Kingdom of Sicily-Norman. The King of Sicily, Roger II. succeeded to move further with his successful diplomacy administrative mechanisms of his father Roger I. In Sicily, the largest and most important island of the Mediterranean, lived together various ethnic groups as East Romans, Muslims and Normans. Roger II. approached all of these peoples with tolerance and his politics conducted not in the axis of religion or ethnicity; but on the basis of diplomacy. This attitude of Roger II. was effective in terms of his authority strong and sturdy in the territories which he had captured.