Harmonic analysis of a double output induction cenerator
Çift çıkışlı bir endüksiyon jeneratörün harmonik analizi
  1. Tez No: 47134
  2. Yazar: AFSANEH MESRY
  3. Danışmanlar: DR. IŞIK ÇADIRCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Harmonic Analysis, Distortion, Double Output Induction Generator IV
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
oz ÇİFT ÇIKIŞLI BİR ENDÜKSİYON JENERATÖRÜN HARMONİK ANALİZİ MESRY, Afsaneh Y. Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Işık ÇADIRCI Eylül, 1995 107 pages Bu tezde, senkron altı ve üstü hızlarda çalışabilen iki yönlü d. a. bağ çevirgeç ile donatılmış çift çıkışlı bir endiksiyon jeneratörün harmonikleri incelenmiştir. Hibrid bir matematiksel modelden elde edilen nümerik değerleri kullanarak, başlıca dalga şekillerinin harmonik içerikleri analitik bir metod aracılığıyla hesaplanmıştır. Elde edilen teorik sonuçlar deneysel harmonik spektrumları ile karşılaştınlmıştır.Anahtar Kelime: Harmonik Analiz, Bozunma, Çift Çıkışlı Endüksiyon Jeneratörü vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HARMONIC ANALYSIS OF A DOUBLE OUTPUT INDUCTION GENERATOR MESRY, Afsaneh Ms.S., Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Dr. Işık ÇADIRCI September, 1995 107 pages This thesis is dedicated to the investigation of harmonics of a double output induction generator system equipped with a bidirectional dc link converter operating at sub-and super- synchronous regions. The harmonic content of key waveforms are determined from analytical expressions, in terms of numerical values of these waveforms obtained from a hybrid mathematical model. The theoretical results are compared with the harmonic spectra obtained experimentally. m