Polisin motivasyonunun polis-halk ilişkilerine etkisi: Malatya-Doğanyol örneği
The impact of police motivation on police-public relations: Malatya-Doğanyol example
- Tez No: 472265
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET HAMDİ AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Polis, motivasyon, halkla iliĢkiler, Malatya, Police, motivation, public relations, Malatya
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Gerek örgütsel gerek yönetsel açıdan birçok problemle karşı karşıya bulunan polis, bu sorunlar nedeniyle motivasyon eksikliği yaşamaktadırlar. Polisinkarşı karşıya bulunduğusorunların çözüme kavuşturulmaması sonucunda motivasyonlarında meydana gelen değişim, hem icra ettikleri görevlere hem de halkla kurmuş oldukları ilişkilere olumsuz etkiler yapmakta ve verimsizliğe neden olmaktadır. Bu çalışmada öncelikle literatür taraması yapılmış, daha sonra Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli personel ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan taramalar ve görüşmeler neticesinde, polisinkarşı karşıya olduğu ve çözüme kavuşturulmayan birçok sorun yüzünden motivasyon düzeylerinin düşük olduğu ve bu motivasyon düşüklüğünün de polis-halk ilişkilerini olumsuz etkilediği ortaya konulmuştur. Polisin icra ettiği görevlerde başarılı olabilmesi için polis-halk ilişkilerinin ne derece önemli olduğu göz önünde bulundurularak, polisin motivasyonunu düşüren sorunlara kalıcı çözümler bulunması, polisin motivasyon düzeyini yükseltici çalışmalar yapılması ve halkın polise bakışını ve tutumunu değiştirici çalışmalar yapılması hususunda önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
A point of view police have Both organizational, Both administrative problems. Therefor police have great motivation lack. Police problems are Disentanglement and therefor the negative motivation effect police yield with the communication of the people. In thıs study it was intervewed with the personel in Malatya police department. After the interviews it was understood that the motivation of police is great negative motivation and this negative motivation effect the relationship between police and people. There were several suggestions about the police negative motivation and the relationship between police and people is so important.