Reflection of solitary waves from porous structures with an impervious barrier behind
Arkasında geçirimsizlik yüzeyi olan gözenekli yapılardan tek dalgaların yansıması
  1. Tez No: 47248
  2. Yazar: AYKUT ÖZAĞAÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. AHMET CEVDET YALÇINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tek dalga, yansıma, gözenekli yapılar iv, Solitary wave, reflection, porous structures m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Arkasında geçirimsizlik yüzeyi olan gözenekli yapılardan tek dalgaların yansıması problemine analitik bir yaklaşım sunulmuştur. Gelen dalga ve yansıyan dalga arasındaki ilişkiyi tahmin etmek için bir teori geliştirilmiştir. Tane çapı ve dalga yönü boyunca yapı genişliği gibi gözenekli yapı özelliklerinin etkisi araştırılmıştır. Analitik sonuçlar deneysel verilerle karşılaştırılmıştır. Sonuçlar ayrıca tek dalgaların geçme durumuyla da karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REFLECTION OF SOLITARY WAVES FROM POROUS STRUCTURES WITH AN IMPERVIOUS BARRIER BEHIND Özağâç, Aykut MS., Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner June 1995, 52 pages An analytical approaches presented to the problem of reflection of solitary waves from porous structures with an impervious barrier behind. A theory is developed to estimate the relations between the incoming wave and the reflected wave. The effect of the characteristics of the porous structure, such as the particle diameter and the width of the structure along the wave direction, is investigated. The analytical results are compared to the experimental data. The results are also compared to the case of transmission of solitary waves.