A Theoretical investigation of the interaction between conducting and insulating polyness
İletken polimerlerle yalıtkan polimerler arasındaki etkileşmenin bir teknik araştırması
- Tez No: 47309
- Danışmanlar: PROF.DR. ERSİN YURTSEVEN, PROF.DR. LEVENT TOPPARE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Conducting Polymers, Polyaniline, Polypyrroles, Hydrogen Bonding, Grafting, Quantum Mechanical Calculations, AMI IV
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
ÖZ İLETKEN POLÎMERLERLE YALITKAN POLÎMERLER ARASINDAKİ ETKİLEŞMENİN BİR TEORİK ARAŞTIRMASI Bahçeci, Süleyman Master, Kimya Bolümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Levent Toppare Yardımcı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Ersin Yurtsever Mayıs 1995, 54 sayfa Polianilinin (PAn) oligomerizasyon mekanizması yarı-ampirik kuantum mekanik yöntemlerin AMI parametresi kullanılarak incelendi. Arrilinin monomerinden başlayarak en kararlı dimer, trimer ve tetramer yapılan elde edildi. PAn'in değişik yapıları ile poli (bis fenol A karbonat) (PC) arasındaki hidrojen bağı için çeşidi reaksiyon kanallarının potansiyel enerji fonksiyonları elde edildive bu fonksiyonlarla Harmonik ve Morse potansiyel enerji fonksiyonları uydurularak incelendi. Bütün durumlarda 3-5 titreşim seviyesi taşıyabilen minimum enerjiler bulundu. Son olarak, İletken polimerden PAn, polipirol (PPy) ve yalıtkan polimerlerden PC, tetrametil-bis fenol A karbonat (TMPC) ve poliamid (PA) arasındaki aşılama olasılığı araştırıldı. PPy-PA çiftine model olarak seçtiğimiz pirolün dimeri ile etil amid arasındaki aşılama olanağı teorik olarak gösterildi. Anahtar kelimeler : İletken Polimerler, Polianilin, Polipirol, Hidrojen Bağı, Aşılama, Kuantum Mekaniksel Hesaplamalar, AMI. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A THEORETICAL INVESTIGATION OF THE INTERACTION BETWEEN CONDUCTING AND INSULATING POLYMERS Bahçeci, Süleyman M.S., Department of Chemistry Supervisor: Prof.Dr.Levent Toppare Co-Supervisor: Prof.Dr.Ersin Yurtsever May 1995, 54 pages. Oligomerizatioh mechanism of polyaniline was studied via quantum mechanical semiempirical methods using the AMI parametrization. Starting from the monomer, various forms of dimer, trimer and tetramer structures were optimized. The potential energy functions for various reaction channels for the Hydrogen bonding between poly ( bisphenol A carbonate ) (PC) and various forms of polyaniline (PAn) were obtained and studied by fitting to Harmonic and Morse iiiOscillators. In all cases energy minima capable of carrying 3-5 vibrational states are observed. Finally the possibility of grafting between conducting polymers like polypyrrole (PPy), polyaniline (PAn) and insulating polymers such as poly bisphenol A carbonate (PC), tetramethyl-bisphenol A carbonate (TMPC) and polyamide (PA) were investigated. A theoretical evidence is presented that such grafting is possible at least for small oligomers of PPy-PA couple.