Noise simulation through design of experiments in a noisy laboratory
Gürültülü bir laboratuvarda deney tasarımında gürültü benzetimi
  1. Tez No: 47353
  2. Yazar: TARKAN GÜLERYÜZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÜLSER KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Robust Design, Tolerancing, Experimental Design, Noise Simulation, Quality Engineering m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
öz GÜRÜLTÜLÜ BİR LABORATUVARDA DENEY TASARIMINDA GÜRÜLTÜ BENZETİMİ Güleryüz, Tarkan Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Yard. Doç. Dr. Gülser Koksal Eylül, 1995, 85 sayfa. Bu çalışmada, kendi gürültüsü olan bir laboratuvarda gerçek çevre gürültüsünün benzetimi için, toleranslama ve sağlam tasarım amaçlarıyla bir deneysel tasarım yaklaşımı geliştirilmiştir. Bir deney tasarımında, sistem yanıtlarının gürültü değişkenleri için ayar seviyeleri önerilmiştir. Yanıt değişkeninin gerçek dağılımının tahmin edilmesinde bu ayar seviyelerinin performansları irdelenmiştir. Bu çalışmanın amacı laboratuvardaki en az deneyle tahmin etme performansını geliştirmek için gürültü ayar seviyeleri bulmaktır. Değişik yanıt fonksiyonları ve gürültü dağılım parametreleri için, önerilen metod var olan metodlarla karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler : Sağlam Tasarım, İstatistiksel Toleranslama, Deney Tasarımı, Gürültü Benzetimi, Kalite Mühendisliği
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NOISE SIMULATION THROUGH DESIGN OF EXPERIMENTS IN A NOISY LABORATORY Güleryüz.Tarkan M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Gülser Koksal September, 1 995, 85 pages. In this study, an experimental design approach to simulate a real environment noise in a laboratory which has its own noise is developed for tolerancing and robust design purposes. In an experimental design, settings are proposed for the noise variables of a system response. The performance of these settings in estimation of the real distribution of the response variable is examined. The aim of this study is to find noise settings to improve estimation performance with the smallest number of experiments in the laboratory. The proposed method is compared with the existing methods for different response functions and noise distribution parameters.