Simülating autocontrol as a quality control mechanism in a manufacturing system
Bir üretim sisteminde otokontrolün kalite kontrol mekanizması olarak benzetimi
  1. Tez No: 47354
  2. Yazar: ÖMÜR ALİ SEVİL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NUR EVİN ÖZDEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite Kontrol, Otokontrol, Benzetim, Üretim Sistemi, Quality Control, Autocontrol, Simulation, Manufacturing System. in
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
öz BİR ÜRETİM SİSTEMİNDE OTOKONTROLUN KALİTE KONTROL MEKANİZMASI OLARAK BENZETİMİ SEVİL, Ömür Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Nur Evin ÖZDEMİREL Temmuz, 1995, 100 sayfa. Bu çalışmada, bir üretim sistemindeki kalite kontrol aktiviteleri bilgisayarda benzetim yoluyla incelenmiştir. Özelde, bulaşık makinesi üreten bir fabrikanın ana montaj hattındaki otokontrol uygulaması, hattaki olası otokontrol noktalan ve ilgili parametre değerleri belirlenerek değerlendirilmiştir. Değişen bir çevre içerisinde benzetim modelinin tekrar kullanılabilmesi için gerekli esnekliği sağlamak amacıyla genel amaçlı bir model geliştirilmiştir. Çeşitli alternatif sistemlerin benzetimi yapılmış ve şu andaki sistem ile karşılaştırılmış tır. Karşılaştırmalarda performans ölçütü olarak fabrikada kullanılan kalite göstergeleri ve sistemin iş çıkarma yeteneği kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATING AUTOCONTROL AS A QUALITY CONTROL MECHANISM IN A MANUFACTURING SYSTEM SEVİL, Ömür Ali M.S. in Department of Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Nur Evin ÖZDEMİREL July, 1995, 100 pages In this study, quality control activities in a manufacturing system are explored by means of computer simulation. In particular, application of autocontrol in the main assembly line of a dishwasher manufacturing plant is evaluated by determining possible locations of autocontrol in the line and related parameter values. A generic simulation model is developed in order to provide the flexibility of re-using the model in a changing environment. Several alternative system configurations are simulated and compared with the current system. Performance measures for comparison are based on quality indices used in the plant and throughput issues.