Transformasyon graflarda ortalama düşük bağlantılılık ve komşu izole saçılım sayısı
Transformation of the graphs average lower connecti̇vi̇ty and nei̇ghbor i̇zoleted scatteri̇n number
- Tez No: 474137
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERSİN ASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Zedelenebilirlik, Bağlantılılık değeri, Ortalama Düşük Bağlantılılık Değeri, Transformasyon Graflar, Komşu İzole Saçılım Sayısı 2017, 25 sayfa, Vulnerability, Scattering number, Transformation Graph, Neighbor Izoleted Scattering Number 2017, 25 pages
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 26
Özet
Bir ağın (iletişim, taşıma, internet,vb.) merkezleri ya da bağlantı hatları bazı durumlarda zarara uğrayabilir. Bu durumlar, ağda bazı sorunlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Burada en çok merak edilen soru ise; bir ağda iletişim durana kadarağın ne kadar sürede nasıl dayanacağıdır. Zedelenebilirlik, iletişim ağında belli merkezlerin ya da bağlantıların zarar görmesinden sonra, iletişim kesilene kadar geçen süredeki ağın dayanma gücünün hesaplanmasına zedelenebilirlik değeri denir. Bu ağın dayanıklılığını tanımlamak için graf teoride ilk olarak bağlantılılık değeri (connectivity) tanımlanmıştır. Bu çalışmada bazı grafların transformasyon hallerinin ortalama düşük bağlantılılık değerleri ile komşu izole saçılım sayıları hesaplanmıştır. Son bölümde bu parametreler arasındaki ilişkiler gösterilmiştir. Bir ağın (iletişim, taşıma, internet,vb.) merkezleri ya da bağlantı hatları bazı durumlarda zarara uğrayabilir. Bu durumlar, ağda bazı sorunlar ortaya çıkmasına sebep olabilir. Burada en çok merak edilen soru ise; bir ağda iletişim durana kadarağın ne kadar sürede nasıl dayanacağıdır. Zedelenebilirlik, iletişim ağında belli merkezlerin ya da bağlantıların zarar görmesinden sonra, iletişim kesilene kadar geçen süredeki ağın dayanma gücünün hesaplanmasına zedelenebilirlik değeri denir. Bu ağın dayanıklılığını tanımlamak için graf teoride ilk olarak bağlantılılık değeri (connectivity) tanımlanmıştır. Bu çalışmada bazı grafların transformasyon hallerinin ortalama düşük bağlantılılık değerleri ile komşu izole saçılım sayıları hesaplanmıştır. Son bölümde bu parametreler arasındaki ilişkiler gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
A network (communication, mobile, internet vb ) centers or connection lines may be damaged in some cases may come in. These situations can cause some extreme in the network to appear. Most curious here the questıon ıs ho long the network will last untıl communication is stopped. After damage to certain centers or badants in the network. The network in the middle of the communicaation until the communication is interrupted can be damaged without calculating your strength. In order to define the vulnerability of this network . In this study, connectivity of linkage value and avarege lower connectivity value, the adjacent peak number transformatıons of the graphs and the average lower connectıvıty values were found.