Rolê kovara Metîn dı pêşxıstına vekolînên edebî de
Katı bir dergi edebiyat araştırma gelistırme rolü
  1. Tez No: 475996
  2. Yazar: SALAM NORİ OMER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Linguistics, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: edebi araştırma, basın, Matin dergisi, literary research, the press, Matin magazine
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Kürtçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Yaşayan Diller Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Basın, her toplumun ilerlemesi için kültürel bir fenomendir ve çağdaş toplumun bir ihtiyacı olup kültürel yaşantının önemli bir yönü vardır. Okurlara mümkün olan en kısa sürede ulaşmak için edebi araştırma yayınlamanın önemli biryoluhalinegeldi. Literary Research'in Gelişmesinde Bir Matin Dergisinin Rolü başlıklı bu araştırma Badinan bölgesinde, ayaklanma (1991-2000) ve uluslararası basınınardından yazın türleri ve tarih edebiyat araştırmaları türleri.Bu araştırmayı gerçekleştirmek için, bu dönemde basılan 100 dergi dergisinin tüm ciltlerini topladık ve bunları sınıflandırdık ve edebi araştırmalarını edebi tezlerine göre bunlarda yayınladık. Dergi ve misyonumuz bu araştırmaları açıklamaktı.
Özet (Çeviri)
The press is a cultural phenomenon for the advancement of every society and it is a need of the contemporary society so it has an important aspect of cultural life. It has become a major way of publishing literary research in order to reach the readers as soon as possible. This research under the title (The Role of a Matin Magazine in the Development of Literary Research) In the Badinan region after the blessed uprisinG (1991-2000), as well as the international press, its types and history and types of literaryresearch. In order to carry out this research, we have collected all the volumes of the magazine, which were printed in this period, which are 100 publications, and we have classified them and extracted literary researches according to their literary type, which were published in this magazineand our mission was to explain these researches.