İletişim teknolojisinin Kürt kanallarında yapımcıların işi üzerindeki etkisi: Rudaw, Naliya ve Kurdsat TV kanalları
The effects of communication technology on the occupation of producers working in Kurdish channels : Rudaw, Naliya and Kurdsat TV channels
  1. Tez No: 476004
  2. Yazar: MAHDİ SHAEBAN MOHAMMED IBRAHİMA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELİS BEHLİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, İletişim Bilimleri, Radio and Television, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, Kürt Uydu Kanalları, TV Yapımcısı ve Yönetmeni, Technology, Kurdish Satellite Channels, TV Producer and Director
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmanın amacı iletişim teknolojisinin Kürt kanallarında yapımcıların işi üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Bu bağlamda RUDAW, Nalıya ve Kurdsat Tv kanalları üzerine bir inceleme yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda katılımcıların çoğunluğunun iletişim teknolojisini ve modern teknolojiyi iyi seviyede kullandıkları, kullanılan teknolojinin modern dünyada kullanılan teknoloji ile aynı seviyede olduğu gözlemlenmiştir. Aynı zamanda modern iletişim teknolojisinin kullanımı ile medya kurumlarının büyük bir tasarruf elde ettikleri ve iletişim teknolojisinin izleyicilerle olan iletişimde önemli rol oynadığı görülmüştür. Buna ek olarak modern iletişim teknolojisinin doğru ve faydalı bir şekilde kullanılması için medya çalışanlarının iyi bir eğitim görmelerinin gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Aynı zamanda modern iletişim teknolojisinin, program yapımcısı, haber yapımcısı ve yayın yapımcısının işlerinin üzerinde ki etkisi araştırılmış.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to demonstrate the effects of communication technology on the occupation of producers in Kurdish channels. Within this scope, a study is conducted on RUDAW, Nalıya, and Kurdsat Tv channels. As a result of the study, it is observed that most of the participant utilize communication technology successfully, and the technology used in these channels is at the same level as the technology used in the modern world. Furthermore, it is also seen that the implementation of modern communication technology helps media organizations financially as well as playing an important role in their communication with their audience. Additionally, it is also concluded that media workers should receive a decent training in order for them to accurately and advantageously use modern communication technology.