Kunût ibadeti
Qunût worship
- Tez No: 477193
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET YAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kunût, Vitir, Namaz, Dua, İbadet, Qunût, witr prayer, ritua prayer, pray, worship
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
“Kunût İbadeti”isimli çalışmamızın giriş bölümünde, konunun amacı ve önemine dair hususların yanında metot ve kaynaklarına dair bilgiler yer verilmiştir. Birinci bölümde, kunût terimi başlığı altında sözlük ve ıstılâhî anlamları konusunda bilgi verilmiştir. Kunût duasının tarihçesi, hangi namazlarda okunduğu, şekli ve duası çalışıldıktan sonra hükmü konusunda kısa bilgi ile yetinilmiştir İkinci bölümde, Vitir namazında, sabah namazında, müslümanların başına gelen musibetler anında yapılacak kunût duasıyla ilgili mezheplerin görüşleri, delileriyle beraber ele alınmıştır. Bununla beraber kunûtta imama uyma, ellerin kaldırılması ve yüze sürülmesi, Cuma namazında kunût, Bayram namazında kunût, kunûtun miktarı, kunût duasında salâvat getirme ve kunûtun unutulmasının hükmü konularında mezheplerin görüşleri delilleriyle beraber çalışılmıştır. Araştırmamızın sonunda genel bir değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
“Qunût Worship”of our study in the introduction, the purpose and importance of the topic of issues besides, information about methods and sources were given. In the first section, under the title of the dictionary meanings of the term Qunût and information about the methods are given. After studying about Qunû's history, in which prayer is recited, its form and pray, it was satisfied with brief information about its subject of judgement. In the second section, the opinions of the sectarians related to the Qunût to be done in witr prayer, in morning prayer and at the moment of the calamities which happened to Muslims, were taken together with their evidences. At the same time on the subject of judgement of sectarians' views, in what are obeying the imam in Qunut, rasing hand, dabbing hands on face, Qunût on friday prayer, Qunût on iyd prayer, measure of Qunût, reciting salavat in Qunût and forgetting Qunût were studied with the evidence. A general evaluation was made as a result of our research.