Milliyetçilik kuramları açısından Attila İlhan
Attila İlhan in terms of nationalism therios
- Tez No: 479373
- Danışmanlar: PROF. DR. YILDIZ AKPOLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Attilâ İlhan, milliyetçilik, milliyetçilik kuramları, Attilâ Ilhan, nationalism, natiolnalism theories
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
„Milliyetçilik Kuramları açısından Attilâ İlhan‟ adlı bu çalışmada Attilâ İlhan‟ın düşünceleri modern milliyetçilik kuramlarının bakış açısıyla irdelenmiştir. Çalışmada Attilâ İlhan‟ın kaleme aldığı şiir, roman, hikâye, gezi yazıları, senaryosunu yazdığı televizyon dizileri ile filmleri dışında kalan deneme ve gazete yazılarının derlemeleri ele alınmıştır. Belirlenen kapsam içerik analizi tekniği ile değerlendirilmiştir. Çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde kavramsal çerçeveyi oluşturmak maksadıyla milletin ve milliyetçiliğin tanımlaması yapılmış ve milliyetçilik kuramları ana başlıkları ile ortaya konulmuştur. İkinci bölümde Attilâ İlhan‟ın hayatı ve eserleri hakkında bilgi verilmiş ve milliyetçilik kuramlarının ışığında Attilâ İlhan‟ın yapıtlarında milliyetçilik olgusu ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study which name is „Attila İlhan in terms of Nationalism Theories‟ thoughts of Attilâ İlhan is examined by the wievpoint of modern natiolnalism theories. In this study Attilâ Ilhan‟s essays and eclectic collections is handled except his poems, novels, stories, itineraries and tv shows, films which he wrote scenarios of them. Appointed scope is interpretted with content analysis. This study has two main parts. In first of them for the purpose of establishing conceptual framework nationalism and theories of nationalism are defined and main titles of theories of nationalism are put forth. In the second part some information is given about Attilâ Ilhan‟s life and works and tackle nationalism phenomenon in Attilâ Ilhan‟s works via light of natiolnalism theories.