Objective: A Benchmark for object-oriented active database systems
Objective: Nesne yönelimli aktif veri tabanı sistemleri için bir değerlendirme
- Tez No: 47989
 - Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖZGÜR ULUSOY
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Aktif veri tabanı sistemleri, veri tabanı değerlendirmesi, nesne yönelimli veri tabanı sistemleri. iv, Active database systems, database benchmarks, object-oriented database systems. in
 - Yıl: 1996
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 71
Özet
Aktif veri tabanı yönetim sistemleri alanında pek çok çalışma yapılmış olmasına karşın, bu sistemlerin performanslarının değerlendirilmesine dair sadece bir kaç çalışma vardır, ve halen bir aktif veri tabanı yönetim sistemi performansının değerlendirmesinin sistematik olarak nasıl yapılacağı açık değildir. Bu tezde nesne yönelimli aktif veri tabam yönetim sistemleri için OBJEC TIVE Değerlendirmesi 'ni tanımlıyoruz, ve bu değerlendirmenin bir aktif veri tabanı sisteminde gerçekleştirilmesinden elde edilen sonuçları sunuyoruz. OB JECTIVE bir aktif veri tabanı yönetim sisteminin performans dar boğazları nı ve aktif fonksiyonlarını belirlemek, ve birden çok aktif veri tabanı yöne tim sisteminin performanslarını karşılaştırmak için kullanılabilir. OBJEC- TIVE'in amacı aktif fonksiyonları sağlayan parçaları ayırmak, ve diğer faktörlerin etkilerini en aza indirgeyerek sadece bu parçaların performansları üzerinde yoğunlaşmaktır.
Özet (Çeviri)
Although much work in the area of Active Database Management Systems (ADBMSs) has been done, there have been only a few attempts to evaluate the performance of these systems, and it is not yet clear how the performance of an active DBMS can be evaluated systematically. In this thesis, we describe the OBJECTIVE Benchmark for object-oriented ADBMSs, and present experimental results from its implementation in an ac tive database system prototype. OBJECTIVE can be used to identify per formance bottlenecks and active functionalities of an ADBMS, and compare the performance of multiple ADBMSs. The philosophy of OBJECTIVE is to isolate components providing active functionalities, and concentrate only on the performance of these components while attempting to minimize the effects of other factors.