Developing a method to protect attacks in wireless networks
Kablosuz ağlara yapılan saldırılara karşı koruyucu bir yöntemin geliştirilmesi
  1. Tez No: 484141
  2. Yazar: MUNTASSER HAMZAH MUTAR AL-ABBOOD
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CELAL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz ağlar, Ağ saldırıları, Ağ güvenliği ve koruma, Wireless Network, Attacks to networks, Network Security and protection
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
KABLOSUZ AĞLARA YAPILAN SALDIRILARA KARŞI KORUYUCU BİR YÖNTEMİN GELİŞTİRİLMESİ Muntasser HAMZAH Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Yüsek Lisans Tezi, July 2017 Danışman: Yrd. Doç. Dr. Celal ÖZTÜRK ÖZET Ortadaki adam saldırısı, servis dışı bırakma ve oturum çalma vb. kablosuz ağlara yapılan saldırılar göstermektedir ki, hiç bir açık ağ sızıntılara karşı tam güvenli değildir. Kablosuz ağlar özellikle yarı-açık dinamik değişken topolojilere sahip olmaları, kooperatif algoritmalar kullanmaları, merkezi izleme ve yönetim noktası eksiklikler gibi özeliklerinden dolayı kesin olarak savunmalıdırlar denilemez. Ayrıca kablolu ağlar için geliştirilmiş birçok saldırı tespit yöntemi kablosuz ağlara uygulanamamaktadır. Saldırıları tespit etmek zorlu bir araştırma problemidir. Bu tez çalışmasında ilk olarak kablosuz ağların açıkları incelenmiştir, ağ ele geçirme denemelerinden ve bilgi sızdırma çabalarina karşı saldırıların nasıl tespit edilebileceği üzerine çalışılmıştır. Tez çalışması kapsamında iki yeni uygulama önerilmiştir, ilk olarak saldırı tespit edildiğinde arayüz üzerinden saldırganın IP ve MAC bilgisini içeren alarm verme ve saldırganın IP ve MAC adresini engelleme uygulaması geliştirilmiştir. İkinci yönten ise yöneticinin bilgisayarı dışındaki tüm IP'leri engelleme ve bütün MAC adreslerini kapatma uygulamasıdır, böylece hiç kimse yönlendiriciye erişemeyecek, bilgi toplayamayacak ve ağı tarayamayacaktır.
Özet (Çeviri)
DEVOLOPING A METHOD TO PROTECT ATTACKS IN WIRELESS NETWORKS Muntasser HAMZAH Erciyes University, Graduate School of Natural and Applied Sciences M. Sc. Thesis, July 2017 Supervisor: Asst. Prof. Dr. Celal ÖZTÜRK ABSTRACT The attacks to several major wireless networking like Man-in-the-Middle (MITM), Denial of Services (DOS) and Session Hijacking, have shown that no open network is safe from intrusions. Wireless network is particularly vulnerable due to its features of open medium, dynamic changing topology, cooperative algorithms, lack of centralized monitoring and management point, and lack of a clear line of defense. Many of the attack detection techniques developed on a fixed wired network are not applicable in wireless network. Detect attacks is a challenging research problem. This research first examines the vulnerabilities of a wireless networking, the reason why there is a need for attacks detection, and how to have attacks detection from the first attempt to hack network and intrusion to information. We proposed two new applications, the first application to detect the attack and give an alarm, through the interface contains the IP and Mac attacker, and the gives a block to the IP and Mac attacker. The second application is protecting by giving a block to all IPs except for the administrator's computer, and closing all MACs addresses, so that no one can access the router, sniffing work, gathering information and scanning the network.