Muhasebe eğitimi veren ve vermeyen anadolu liselerindeki öğrencilerin girişimcilik düzeylerinin belirlenmesine yönelik Bursa ilinin Orhangazi ilçesinde bir araştırma
An inquiry into specifying the level of entrepreneurship of students in anatolian high schools providing and not providing accounting education in Orhangazi̇, Bursa
  1. Tez No: 484158
  2. Yazar: SERKAN KURNAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİROL YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişim, Girişimcilik, Muhasebe, Meslek Lisesi, Ekonomi, Attempt, Entrepreneurship, Accounting, Vocational Schools, Economy
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Günümüzde ülkelerin kalkınmasında ekonomi alanındaki gelişmeler önemli yer tutar. 21. yüzyılda dünyada küreselleşmenin artması ile birlikte girişimcilik kavramı ön plana çıkmıştır. Girişimcilik kavramı yenilikçi, üretken, yaratıcı olmayı ifade eden bir kavramdır. Ülkemizdeki meslek liseleri çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalitedeki elemanı yetiştirme açısından önemli bir konuma sahiptir. Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler gerek aldıkları mesleki eğitim ile gerekse staj döneminde yaşadıkları deneyimler ile girişimcilik yolunda önemli adımlar atmaktadırlar. Meslek liselerinde öğrencilerin tercihlerinde önemli olan alanlardan birisi muhasebe alanıdır. Bu çalışmada muhasebe eğitimi almış olan öğrencilerin aldıkları bu eğitimin girişimcilik düzeylerine ne gibi etkilerde bulunduğu ortaya konulmaya çalışılacaktır. Aynı şekilde muhasebe eğitimi almış olan öğrencilerin muhasebe eğitimi almamış olan öğrencilere göre girişimcilik düzeylerinin tespit edilmesi de çalışmanın diğer bir amacıdır.
Özet (Çeviri)
Developments in the field of economics holds an important place in the development of the country today. Entrepreneurship concept in the world of the 21st century, with increasing globalization has come to the fore. The concept of enterpreneurship is a concept which refers to being innovative, productive and creative. Vocational high schools in our country has an important position in terms of training qualified personnel who various sectors need. The students who have studied in vocational schools have been taking important steps on the way of enterpreneurship both by the means of experience they have had in their schools. One of the most important areas which is important in the students preferences in vocational schools is accounting. In this study, it will be tried to reveal that what effects would the education, which the students of accountancy department in high schools studied, have on the levels of entrepreneurship of them. Likewise, detecting (finding out) the entrepreneurship level of the students, who received accounting training rather than the students who didn't receive accounting training is another goal of the study.