Bankalarda uygulanan hayat sigortaları için kalite fonksiyon göçerim yöntemi
- Tez No: 486796
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BANU ÖZGÜREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Sigortacılık, Actuarial Sciences, Banking, Insurance
- Anahtar Kelimeler: Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Kalite Evi, Bankalardaki Hayat Sigortaları, Quality Function Deployment (QFD), Quality Home, Life Insurance in Banks
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Aktüerya Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Kalite fonksiyon göçerimi (KFG), müşteri memnuniyetini sağlamak için, müşterilerin beklentileri, istekleri ve henüz algılanmayan ihtiyaçları doğrultusunda, işletmelerin mevcut ürün ve/veya hizmetlerinin tasarlama, geliştirme ve üretim süreçlerine yön vermesi faaliyetidir. Bu çalışmada bankalardaki kredilere yönelik hayat sigortaları uygulamaları için Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG) yöntemi kullanılarak, müşteri ve lehtarlar açısından, bankalar tarafından sunulan hayat sigortası hizmetinin kalitesinin nasıl olduğu ve müşteri istekleri doğrultusunda bu kalitenin nasıl arttırılabileceği araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Quality function deployment (QFD), to ensure customer satisfaction, customer expectations, wishes and needs have not yet been detected, the operation of existing products and / or design services, development and activities to give direction to the production process. In this study, it was researched how to improve the quality of life insurance services provided by banks in terms of customers and beneficiaries by using Quality Function Deployment (QFD) method for life insurances applications for banks in the bank and in the direction of customer demand.