Güneş paneli ile elektrik üretiminde maliyet muhasebesi ve bir uygulama
Cost accounting and application in electricity by solar panel
  1. Tez No: 487403
  2. Yazar: SEMA KOCABAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Güneş Enerjisi, Yenilenebilir Enerji, Güneş Enerji Maliyetleri, solar energy, Renewable energy, Solar Energy Costs
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Bu çalışmanın amacı alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi üretiminde ilk tesis maliyetlerinin ve birim maliyetlerin maliyet muhasebesi açısından hesaplanmasını sağlamak ve bu maliyetlerin maliyet muhasebesi açısından muhasebeleştirilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda geleneksel maliyet kalemlerinin karşılaştırılmasına ek olarak bir değere getirilmiş maliyet yöntemi ile üretilen birim enerjinin maliyeti de çalışmanın kapsamında kullanılmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to calculate the initial plant costs and unit costs of solar energy production from alternative renewable energy sources in terms of cost accounting and to ensure that these costs are accounted for in terms of cost accounting. In this context, in addition to the comparison of the traditional cost items, the cost of the unit energy produced by the value-added cost method is also used within the scope of the study.