Devlet yatırım teşvikleri ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir ilaç firmasında uygulama örneği
Governmental state subsidiaries and practical implementation of a pharmaceutical company operating in Turkey
  1. Tez No: 487412
  2. Yazar: SİBEL ADEMOĞULLARI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR TUNA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Government Incentives, Investment, Subsidy, Pharmaceutical Industry, Tax
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
DEVLET YATIRIM TEŞVİKLERİ VE TÜRKİYE'DE FAALİYET GÖSTEREN BİR İLAÇ FİRMASINDA UYGULAMA ÖRNEĞİ Kamunun elinde bulundurduğu müdahale araçlarından biri olan devlet teşvikleri, sosyal devlet olgusunun giderek güçlendiği günümüzde sıkça kullanılan bir araçtır. Bu hususta devlet teşvikleri sosyal amaçlara hizmet ederken aynı zamanda ve asıl olarak ekonomik kalkınmanın ve büyümenin gerçekleşmesine de hizmet etmektedir. Türkiye'de devlet teşvikleri uzun zaman dilimleri içerisinde, sosyal alanda ya da ekonomik alanda ortaya çıkan problemlerin çözüme kavuşturulması için sıkça kullanılmış ve kalkınma hedefinin gerçekleşmesi sağlanmaya çalışılmıştır. Bu amaçlara hizmet ederek, belirli sektörlere, firmalara gelişim olanakları sağlamak için birçok teşvik uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bölgeler arası kalkınmışlık farklarının giderilmesi ve karlı yatırımların gerçekleştirilmesi amacıyla da devlet teşvikleri halen uygulanmaya devam etmektedir.
Özet (Çeviri)
GOVERNMENTAL STATE SUBSIDIARIES AND PRACTICAL IMPLEMENTATION OF A PHARMACEUTICAL COMPANY OPERATING IN TURKEY State incentives, one of the instruments of intervention that the KM has in possession, are a frequently used tool in today's society where the social state is getting stronger and stronger. In this regard, government incentives serve social purposes, and at the same time serve mainly the realization of economic development and growth. In Turkey, government incentives have been used for a long time to solve the problems that arise in the social field or the economic field, and the development goal has been tried to be realized. By serving these purposes, many incentives have been implemented to provide opportunities for specific sectors, firms and development. Government incentives continue to be applied in order to eliminate developmental differences between regions and to realize profitable investments.