Bankacılık sektöründe rekabet ve oyun teorisi
Competition and game theory in the banking sector
- Tez No: 488571
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUHAMMET DÜŞÜKCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Rekabet, Nash dengesi, Oyun teorisi, Banking, Competition, Nash Equilibrium, Game Theory
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Günümüzde bankacılık sektörü şüphesiz ki en önemli sektörlerden biridir. Gerek özel gerekse kamu alanında olsun birbiriyle rekabet halinde olan çok sayıda banka vardır ve bu bankaların her birinin kendine özgü çalışma ilkeleri ve stratejileri vardır. Ancak hemen hemen bütün bankaların rekabet stratejileri aynıdır. Kimi bunu faiz oranları ile yaparken kimisi vade hesapları vb. ile yapar. Bu çalışmada bankacılık ve finans kesiminde uygulanan rekabet stratejileri incelenerek daha sağlıklı stratejik kararlar vermek amacıyla uygulanan oyun teorisi modelleri ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Today, the banking sector is undoubtedly one of the most important sectors. Both private and public places with each other to get competition there are many banks and these banks has each its own unique operating principles and strategies. However, almost all banks are the same as the competitive strategies. Some will do with maturity accounts when some interest rates. In this study, will examined competition strategies implemented in the banking and financial sector to provide more healthy strategic decisions applied game theory models.