Yusufeli ve çevresindeki turizm potansiyeli
Yusufeli and the surrounding tourism potential
- Tez No: 488858
- Danışmanlar: PROF. DR. ÜNSAL BEKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Yusufeli, Yusufeli Çevresi, Turizm, Turizm Potansiyeli, Yusufeli, Yusufeli Environment, Tourism, Tourism Potential
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 270
Özet
Bu çalışmada ''Yusufeli ve Çevresindeki Turizm Potansiyeli'' coğrafya ilminin ilke ve metotlarına göre araştırılmıştır. Çalışmanın birinci bölümü ''Yusufeli'nin Coğrafi Çevre Özellikleri ve Turizm'' adını taşımaktadır. Bu bölümde doğal çevre özellikleri, beşeri coğrafya özellikleri üzerinde durulmuş ve bu özellikler alt başlıklar halinde sıralanmıştır. Çalışmanın ikinci bölümü ''Yusufeli'de Turizm Altyapısı ve Turistik Aktivite'' adını taşımaktadır. Bu bölümde Türkiye ve Yusufeli'de turizm sektörünün gelişimi, Yusufeli'de turizmin tarihi gelişimi, Yusufeli'de ulaşım faaliyetleri ve turizm etkileşimi üzerinde durulmuştur. Yusufeli'ye olan karayolu, denizyolu, havayolu gibi bağlantılar ele alınmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümü ise ''Yusufeli'de Doğal ve Beşeri Turistik Çekicilikler'' adını taşımaktadır. Bu bölümde ise ilçe ve çevresinin doğal, tarihi, kültürel, yöresel, turistik değerleri ele alınıp incelenmiştir. Çalışmanın dördüncü bölümünde ''Yusufeli İlçesinde Geliştirilebilecek Alternatif Turizm Türleri'' üzerinde durulmuştur. İlçedeki alternatif ve eko-turizm alanlarına değinilmiştir. Çalışmanın beşinci bölümünde olan ''Yusufeli İlçesindeki Turizm Faaliyetleriyle İlgili Genel Değerlendirmeler'' kısmında ilçedeki turistik faaliyetleri etkileyen olumlu olumsuz faktörler ve bunların çözüm yolları değerlendirilmiştir. Çalışmanın ''Sonuç ve Öneriler'' adını taşıyan son kısmında ilçe ve çevresindeki turizme engel teşkil eden sorunlar ve bu sorunların çözümü için alınabilecek tedbirler sıralanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study ''Yusufeli and the Surrounding Tourism Potential'' according to the geography knowledge of the principles and methods were investigated. The first part of the study“environment and tourism and the geographical features of Yusufeli”is the name. In this chapter, the natural environmental features, human geography focuses on these features and sub-titles are listed. The second part of the study“tourist activity and tourism infrastructure in yusufeli”is the name. In this chapter, and the development of the tourism sector in Turkey, Yusufeli, Yusufeli, tourism, historical development of transportation activities in Yusufeli, tourism and focuses on the interaction of. After Yusufeli, near the highway, sea, air, such as the links are discussed. The third part of the study“natural and human tourist attraction in Yusufeli”is the name. In this chapter, the county and the region's natural, historical, cultural, regional, tourist values have been investigated. In the fourth chapter of the study,“alternative types of tourism that can be developed in the Yusufeli district”focuses on. In the county, alternative and eco-tourism areas are discussed. The study, which is the fifth chapter of“general assessments on the tourism activities in the Yusufeli county in the section”positive and negative factors that affect tourist activities in the county and their ways of solution were evaluated. The last part of the study,“Conclusions anda Recommendations”, lists the problems that impede tourism in the district and its surroundings and the measures that can be taken to solve these problems.