Remotely controllable robot design and implementation with android mobile phone application
Android cep telefonu uygulamasıyla uzaktan kontrol edilebilir robot tasarımı ve uygulanması
  1. Tez No: 490204
  2. Yazar: SAAD BADEA KAEREE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BAHATTİN KARAKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Robot, İzleme, gaz sızıntısı, Android kontrollü, Wi-Fi kontrollü, Robot, Monitoring, gas leakage, Android controlled, Wi-Fi controlled
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Proje, pek çok güvenlik sisteminin yerini alacak ve insanın çevresindeki önemli yönlerini izlemesine yardımcı olacak akıllı bir robot sunacak şekilde tasarlandı. Robot, normal durumları tespit etmek için bir sıcaklık sensörü ve bir gaz sızıntı sensörü ile donatılmıştır.Ayrıca kullanıcıya çevresi hakkında net bir görüntü sunmak için robot üzerine sabitlenmiş bir pan tilt kamerası vardır, bu kamera kullanıcının cep telefonunda sıcaklık değerinin ve gaz seviyesinin de görüntüleneceği video akışını sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
The project is intended to introduce a smart robot that will replace many safety systems and help the human to monitor the most important surrounding aspects. The robot is equipped with a temperature sensor and a gas leakage sensor to detect up normal cases. Also there is a pan tilt camera fixed on the robot to give the user a clear view about the surrounding, this camera will stream the video on the user mobile phone where the temperature value and the gas level will be also displayed.